Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024
Edició 2119

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 14 de maig del 2024

Albiol avisa a l’Estat que actuï o “d’aquí a 15 anys cap 155 podrà aturar la independència”

El president en funcions del PP català abandonarà la política per ser alcaldable a Badalona i tot apunta que el diputat Alejandro Fernández li agafarà el relleu

|

- Publicitat -

El compte enrere perquè Xavier Garcia Albiol deixi el Parlament ja està en marxa, l’encara president del partit popular abandona l’escó per, assegura, reprendre l’alcaldia a Badalona però cert és que no perd pistonada per parlar del sobiranisme, de fet Albiol avisa que “o l’Estat es pren seriosament el que passa a Catalunya o d’aquí 15 anys cap 155 podrà aturar la independència” reconeixent, així, “que ens guanyaran la partida, cada cop hi haurà més suport als partits independentistes”.

El president en funcions segueix insistint amb el 155, però assegura que el desig dels populars catalans no és imposar l’article per anar a eleccions sinó “per corregir el que s’està fent”. Albiol remarca “si s’acaba aplicant el 155 ha de servir per recuperar la presència de l’Estat a Catalunya”. En aquesta mateixa línia, Albiol admet que el partit va demanar a Madrid que després dels plens del 6 i 7 apretessin el botó però, segons Albiol, Rajoy va considerar que havia de pactar amb PSOE i C’s “per tenir més força”, afageix.

Publicitat

L’Adéu a Albiol

Sigui com sigui, Garcia Albiol deixarà d’influir en les properes decisions respecte Catalunya -o això diu- perquè abandona l’escó per presentar-se a les municipals de Badalona del proper maig. Albiol assegura que ha de tornar a ser alcalde “per arreglar el què ha pasat aquests últims vuit anys”. Tot apunta que serà el diputat Alejandro Fernández, el mateix que va insultar al president Torra en l’últim ple, el que agafi el relleu de la presidència. Per Albiol és una bona opció, tot i que reconeix “si és l’únic candidat li donaré el meu suport”.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats

En una entrevista a Els Matins de TV3, el futur alcaldable de Badalona reconeix que a Catalunya no hi ha un PP fort però “sí que hi ha gent molt vàlida” que podria entomar un procés de primàries, tot i que de moment Fernández és l’únic candidat. Tot i això, Albiol insisteix que passi el que passi “el PP n’ha de sortir unit”.

Distàncies -curtes- amb VOX

“Som centre dreta sense complexes”, diu Albiol, “però en cap cas volem la supressió de les autonomies ni estem a favor de molts altres espectes amb VOX”. El president popular augura que el partit d’extrema dreta no tindrà espai polític al Parlament i que “és residual”.

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut