Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Albiach diu que la unilateralitat és una “via fracassada” i s’aferra desesperadament a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, creu que parlar ara d’unilateralitat és “donar per morta” una via del diàleg que “acaba de començar”. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts al matí, la líder parlamentària dels comuns rebutja que es posi damunt la taula la unilateralitat perquè és una “via fracassada”, després que l’expresident Carles Puigdemont defensés ahir aquesta estratègia. Albiach ha afegit que es va “sorprendre” per la composició de la delegació catalana a la taula, però ha assegurat que l’accepta “pel bé del diàleg”. La diputada també ha opinat que la fórmula de JxCat i ERC al Govern ha “fracassat” i aposta per un executiu “progressista” després de les propers eleccions.

Albiach també ha dit que hi pot haver taula de diàleg amb mobilització al carrer -com va reclamar Puigdemont a Perpinyà. En canvi, ha sentenciat que no hi pot haver aquest espai de negociació entre Generalitat i Moncloa si hi ha membres d’una de les formacions que hi assisteixen -per JxCat- que diuen que és una “enganyifa”, tal com va apuntar l’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí a l’acte del Consell per la República de dissabte passat.

Publicitat

Finalment, Albiach ha retret al PSC que es tanqui en banda a l’hora de negociar els pressupostos: “En funció del dia, canvia de parer”, ha dit sobre la formació que lidera Miquel Iceta. La líder de CatECP ha tornat a exigir al president del Govern, Quim Torra, que convoqui eleccions el més aviat possible, un cop el Parlament hagi aprovat els comptes de la Generalitat.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach
Publicitat

Opinió

Minut a Minut