Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiach continua picant l’ullet a ERC i alhora li diu que “el Govern està afeblit”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha emplaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a “reflexionar i decidir fins quan pensa seguir endavant” amb un Govern que considera “dividit”. Durant l’acte amb regidors i regidores i els grups del Parlament i el Congrés, aquest dijous, Albiach ha argumentat que l’executiu no comparteix les seves “principals línies estratègiques”, com ara la taula de diàleg: “Fins quan Catalunya es mereix aquest Govern afeblit?”.

Albiach considera que el país es juga amb la negociació amb l’Estat les “noves conquestes i drets”, i per això no pot tenir un “altre Govern trencat i dividit”. Sigui com sigui, creu que Catalunya pot liderar un “nou pacte territorial”, “beneficiós” també per tot l’Estat.

Publicitat

Albiach ha sentenciat que la “foto” de la taula de diàleg d’ahir va deixar un “sabor agredolç”, perquè el Govern hi estava “afeblit”, després de l'”auto exclusió” de JxCat. La cap de files d’En Comú Podem ha insistit en la “importància” de l’espai de negociació amb la Moncloa, i ha advertit que en “depenen” els drets de Catalunya.

De fet, Albiach ha anat més enllà, i ha afegit que la taula de diàleg també és una “oportunitat per eixamplar la democràcia a tot l’Estat”. La líder dels comuns ha manifestat que Catalunya té, per primera vegada en molt de temps, l’opció de tornar a estar “en disposició” de liderar un “nou pacte territorial” que beneficiï el propi país, però també la resta de l’Estat.

Albiach creu que la reunió d’ahir podria haver representat “el punt d’inici de les noves conquestes que Catalunya necessita”. Però, “malauradament”, el Govern hi va anar “afeblit”.

Et pot interessar  Albiach insisteix que els vots dels comuns "no serviran per fer de Catalunya el casino més gran d'Europa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut