Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Ada Colau vol aigualir encara més la mesa de diàleg

Demana a la Generalitat que hi vagi “sense maximalismes” i amb una voluntat “inclusiva”

Avatar
Agències 25/05/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la presentació del Primavera Sound 2022.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, espera que amb el nou Govern presidit per Pere Aragonès s’iniciï una nova etapa de “col·laboració” entre la Generalitat i l’Estat. “És temps d’una nova etapa”, ha indicat Colau en declaracions a Catalunya Ràdio. Segons ha dit, és “conscient” que perquè hi hagi un “desbloqueig” en les relacions hi ha d’haver acció per les dues parts. En aquest sentit, ha dit que està insistint al govern espanyol perquè és moment “ja” que hi hagi indults i surtin de la presó els líders independentistes per començar el diàleg “amb uns mínims de desjudicialització”. També ha demanat a la Generalitat que es posi en marxa la taula de diàleg “sense maximalismes” i amb una voluntat “inclusiva”.

Segons l’alcaldessa, el context és d’una crisi molt greu marcada per la pandèmia i hi ha “molta feina i oportunitats”, com ara els fons europeus, que només es podran fer bé “des de la col·laboració”. També ha indicat que encara no hi ha data sobre la taula per reunir-se amb el president Pere Aragonès però espera que sigui “imminent”.

Preguntada pel desnonament en un dels pisos del bloc Llavors, a Barcelona, Colau ha assenyalat que “s’ha de poder intervenir” i fer alguna cosa més enllà d’enviar-hi la Brimo. Segons ha reiterat, creuen que és hora que la Generalitat posi en marxa algun tipus de servei de mediació similar a la unitat antidesnonaments municipal per buscar alternatives que evitin situacions dramàtiques. “Cal un servei de mediació perquè l’única alternativa no sigui que els Mossos hagin d’aplicar una resolució judicial”, ha dit. També ha demanat augmentar molt el pressupost en matèria d’habitatge.