Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ada Colau ja és oficialment investigada per la Fiscalia de Barcelona

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Barcelona ha acceptat la denúncia del grup Advocats Catalans per la Constitució i ha obert una investigació a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i a altres responsables del consistori per presumptament concedir subvencions de manera directa a diverses entitats socials, han explicat fonts de la Fiscalia a Europa Press.

Advocats Catalans per la Constitució els atribueix presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació i tràfic d’influències, i es refereix a subvencions de l’Ajuntament a l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l’associació Enginyeria Sense Fronteres (ESF).

Publicitat

La denúncia també recau en l’exregidora Gala Pin, la tinent d’alcalde Laia Ortiz, l’assessora municipal Vanesa Valiño, la regidora Laura Pérez, i la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela, perquè suposadament aquest centre de drets humans rebia les subvencions dirigides a la resta d’entitats.

En una entrevista a Rac 1, Ada Colau ha recordat que les subvencions municipals a la PAH i a l’Observatori Desc venen del mandat de l’exalcalde de CiU Xavier Trias i que el govern de BComú i el PSC es va limitar a renovar “un conveni que ja existia”.

A més de les subvencions a la PAH i a l’Observatori Desc, l’associació ha denunciat a la Fiscalia presumptes irregularitats en les que es van concedir a l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i a l’associació Enginyeria Sense Fronteres (ESF), i Colau ha defensat que totes “estan justificades” i que s’han concedit seguint la normativa.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut