Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Abascal encarna el racisme més pervers i diferencia els refugiats ucraïnesos de les “invasions” dels musulmans

El líder de Vox extrema el seu discurs feixista i escup odi cap als joves migrants “d’origen musulmà”

Redacció 02/03/2022

El líder del partit d’ultradreta Vox, Santiago Abascal, ha tornat a demostrar l’odi que porta dins i ha protagonitzat un vergonyós discurs carregat de xenofòbia i racisme. “Aquests sí que són refugiats de guerra; aquestes dones, nens i ancians sí que s’han d’acollir”, ha assegurat en referència als refugiats ucraïnesos que fugen del país per la invasió russa i els ha diferenciat d’aquells que procedeixen d’Àfrica.

Per Abascal, cal diferenciar-los de “les invasions d’homes joves en edat militar i musulmans” que volen “desestabilitzar Europa” i “colonitzar-la”. El president del partit feixista ha posat Polònia com a bon exemple per la política d’acollida dels refugiats “que sí que han de ser acollits”, és a dir, els procedents d’Ucraïna. “Qualsevol pot entendre la diferència”, ha conclòs.

D’altra banda, Abascal ha assegurat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no està “capacitat” per a liderar el país durant el conflicte a Ucraïna i li ha demanat la dimissió. A més, ha assegurat que “els aliats de Putin són dins de l’executiu”, en referència a Unidas Podemos. “El Gobierno vol ser a dos llocs a la vegada, amb els agressors i els agredits, amb Putin i l’OTAN”, ha insistit.

Abascal ha assegurat que Putin “mai s’hauria atrevit” a iniciar una guerra si no fos per la “vulnerabilitat i dependència energètica” que creu que pateix la UE.