Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

18 exsecretaris de l’ANC retreuen a Jordi Sànchez haver desacreditat l’1-O i en defensen la legitimitat

|

- Publicitat -

18 exsecretaris de l’ANC de quan es va fer el referèndum de l’1-O han replicaten una carta  l’article publicat per l’expresident de l’entitat sobiranista a l’Ara. Sànchez hi manifestava que el referèndum de l’1-O només havia estat una manera de forçar l’Estat espanyol a negociar. Ara, els expresidents han fet pública una resposta en la qual discrepen d’aquest punt de vista perquè “l’1-O vam votar i vam guanyar de manera aclaparadora”. Els signants de la reposta conjunta són Quim Arnau, Ariadna Benet, Josep Castelltort, Lourdes Escardívol, Lígia Espejo, Eulàlia Espona, Francesca Ferreres, Àngels Folch, Núria Gausachs, Daniela Grau, B.M. Martínez, Fina Mayol, Neus Portet, Jordi Sancho, Pati Sarrias, Montserrat Siñol, Quim Vallès i Xavier Vidal.

Els 18 exsecretaris de l’ANC volen “deixar constància del nostre desacord amb una de les afirmacions que s’hi fan i reafirmar la nostra lleialtat al mandat del Primer d’Octubre que considerem un mandat legítim i guanyat. El Primer d’Octubre de 2017 vam votar i vam guanyar de manera aclaparadora. Vam ser molts els secretaris nacionals, coordinadors comarcals, territorials, sectorials i d’assemblees exteriors, socis i simpatitzants que vam treballar de valent conscients de la importància de la nostra feina i del moment històric que vivíem. Hi vam deixar la pell per guanyar, ens vam deixar apallissar i vam defensar les urnes perquè crèiem en la seva força i sabíem que ens hi jugàvem el futur de la nostra nació i el benestar de tots els catalans. Vam confiar amb els que estaven al capdavant i vam fer crides a confiar en els polítics i a tancar la por amb pany i clau, a anar a votar, i a defensar el vot. Confiàvem que, com ens havien dit, el referèndum es faria i que, fos quina fos la participació, seria vinculant, és a dir, si hi havia un vot del Sí més que del No es proclamaria la independència”.

Publicitat
Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

Finalment demanen que “no trepitgeu la feina que vam fer ni les il·lusions que hi vam posar. No desacrediteu més el mandat de l’1 d’octubre que és legítim i al qual no renunciarem mai. I és per això que avui volem deixar constància que nosaltres hi érem, que anàvem seriosament, que ens crèiem el que dèiem i que lluitàvem i lluitarem per aconseguir-ho”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut