Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 750
La República

Paluzie: “La independència depèn de nosaltres i ho hem de demostrar a l’Estat i als nostres polítics”

La presidenta de l’ANC ha assegurat que “aquesta ha estat la Diada més difícil d’organitzar perquè hem tirat enrere des de l’1-O”

Redacció
Redacció 11/09/2019
Paluzie a l'acte central de la Diada 2019/ Twitter @assemblea

“La independència depèn de nosaltres i ho hem de demostrar a l’Estat i als nostres polítics”. Són paraules d’Elisenda Paluzie, la presidenta de l’ANC, una de les organitzadores de la manifestació de la Diada d’enguany. “Aquesta ha estat la Diada més difícil d’organitzar perquè hem tirat enrere des de l’1-O: polítics que en reneguen, ens desarmen o que es discuteixen per les engrunes”, ha explicat, en aquest sentit. I ha afegit que “no només amb manifestacions farem la independència però també són importants”.

Paluzie ha reclamat “acabar junts el que vam començar junts” i ha reivindicat l’1-O com una “victòria col·lectiva”. “Només amb aquella unitat acabarem el que vam començar […] Exigim i volem unitat i ens hi deixem la pell”, ha assegurat per a enviar “un missatge a les institucions de l’Estat”: “Estem dempeus i amb el cap ben alt”, ha afirmat. I s’ha preguntat “qui voldria continuar sent súbdit d’un règim que empresona ciutadans dissidents”.

També ha tingut paraules per la propera sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics i ha apuntat que “si no estem agenollats, podrem tornar el cop de les sentències”. “La llibertat no ens la regalaran, s’ha de conquerir”, ha conclòs. Paluzie també ha traslladat unes paraules de Jordi Sánchez, des de la presó, encoratjant la ciutadania “a rebutjar el xantatge que l’Estat fa amb el nostre empresonament”.
“Hem de vèncer la por per vèncer l’Estat”, ha dit.

Relacionats