Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Compromís reclama que s’acceleri el desmantellament del Castor

La coalició assenyala els exministres Montilla i Blanco com l’obstacle per no desballestar el magatzem gasístic

Redacció 07/06/2020
Imatge d'arxiu de la plataforma marina del projecte Castor. (horitzontal)

Fermesa de Compromís contra l’escàndol del Castor i Montilla i poca ambició dels partits catalans

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al govern espanyol que acceleri la presa de mesures per iniciar el desmantellament de les instal·lacions gasístiques del Castor. “Només les portes giratòries i els sous dels exministres socialistes José Montilla i José Blanco i de l’expert de Podemos, Cristóbal Gallego, poden estar justificant la falta d’empenta de cara a desmantellar un projecte injust, perillós i que va gaudir de totes les facilitats per a agilitzar la seva implantació”, ha assenyalat Mulet. El portaveu ha recordat que “la situació és perillosa, els segells temporals estan ja caducats i han passat nou mesos sense que s’hagi informat de nous avanços en l’Estudi d’Impacte Ambiental”.

El Consell de Ministres va acordar el desmantellament, el segellament i l’abandonament dels pous l’octubre de 2019.

A més, el portaveu ha tornat a demanar que es desmantellin les instal·lacions del Castor amb “totes les garanties, sense ocultar mai més informació a la ciutadania, depurant responsabilitats i que no es pagui ni un cèntim més de diners públics”.

Des de Compromís recorden que Enagás repercuteix els costos del manteniment d’unes plantes inactives i hibernades en el consumidor. La quantitat és d’aproximadament 17 milions d’euros anuals, que en els cinc anys que porten hibernades, sumen prop de 85 milions d’euros.