Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Obsessió ridícula de la Junta Electoral: fa que el Port de la Selva retiri la pancarta amb la frase ‘Tu ja m’entens’

L’alcalde, Josep Maria Cervera, diu que la situació posa en “evidència que la democràcia espanyola està en constant regressió”

Avatar
Agències 11/10/2019
El cartell que s'ha despenjat a la façana de l'Ajuntament del Port de la Selva

L’Ajuntament del Port de la Selva (Alt Empordà) ha retirat aquest matí la pancarta que es va instal·lar ahir al balcó municipal amb un ninot amb una cremallera tancada a la boca i la frase ‘Tu ja m’entens’. La decisió s’ha pres arran d’un nou requeriment de la Junta Electoral de Zona (JEZ), que considera que no s’ha complert amb la primera notificació de la setmana passada on s’ordenava retirar la pancarta de ‘Llibertat peixos pacífics’ que hi havia i que es tracta d’una “constatació objectiva de burlar, de manera grotesca”, el que establia el primer requeriment. L’alcalde, Josep Maria Cervera, diu que la situació posa “en evidència” que “la democràcia espanyola està en constant regressió”. No es descarta que la pancarta s’acabi penjant en algun altre edifici privat com ja va passar amb l’altra.

A l’escrit, l’organisme comunica al consistori que ha tingut coneixement del nou cartell a través dels mitjans de comunicació i recorda a l’alcalde i al consistori que “són perfectes coneixedors” del requeriment que van rebre el 3 d’octubre i dels altres que han rebut en altres processos electorals. Al requeriment, s’establia que l’Ajuntament havia de retirar “qualsevol pancarta, símbol, eslògan o qualsevol cosa que es pugui identificar amb la situació política actual a Catalunya”. La junta recorda que l’Ajuntament no va presentar al·legacions a aquesta primera notificació i que, per tant, l’ens va entendre “pecant, com s’exposarà, que l’Ajuntament havia donat compliment a l’acord”, tenint en compte, a més, que el consistori va respondre que ja havia retirat la pancarta que hi havia.

“Mofa i menyspreu”

Malgrat això, la junta considera que no es va complir el requeriment i li diu ara que han de retirar “qualsevol pancarta, símbol, eslògan o qualsevol altra cosa que hi hagi als edificis consistorials”.
“L’alcalde, Josep Maria Cervera, ha procedit a col·locar la citada pancarta, amb una manifesta, clara i deliberada intenció de mofa i menyspreu al que la Junta Electoral de Zona va acordar”, diu l’escrit que ha rebut el consistori.

En aquest sentit, afegeix que “des d’un punt de vista, únicament i exclusivament objectiu, no és més que una constatació objectiva de burlar, d’una forma grotesca, el que es va resoldre en l’acord del 3 d’octubre”

“La regressió de la democràcia espanyola”

Cervera diu que la situació demostra “fins on són capaços d’arribar” i que “estan desfermats en els temes vinculats a la llibertat d’expressió”. També recorda que la pancarta no feia cap referència explícita al procés català i que ja va intentar explicar que “anava de mosques”. “La situació és de manca de llibertat d’expressió, el que volen és que no diem res”, remarca. Amb tot, insisteix que el que tot plegat demostra és que “la democràcia espanyola està en constant regressió”.