Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

L’Hospital Clínic de Valladolid impedeix a una parella la inscripció de la seva filla al registre civil pel fet de ser lesbianes

Les dues mares han denunciat que van ser discriminades, ja que a pesar de complir amb tots els requisits els van dir que en aquell hospital només registraven “famílies normals”

Miquel Ventura 04/01/2022

Que les persones LGTBIQ+ a Espanya no viuen en completa igualtat a Espanya és un fet. En aquest cas, l’Hospital Clínic Universitari de Valladolid ha mostrat l’homofòbia més fastigosa en impedir que una parella de lesbianes inscrivís la seva filla al registre civil.

Les dues mares, Silvia i Violeta, han denunciat el deplorable tracte rebut per part del centre sanitari, que no els va permetre la inscripció de la seva filla nounascuda, ja que l’Hospital va afirmar que “només feien el registre amb matrimonis normals”.

Per si no n’hi hagués prou, el personal d’administració “es va lluir” afegint que aquest tràmit no es feia a “famílies com la seva, ni tampoc a estrangers”. Per tant, a més de fastigosament homòfobs, també xenòfobs com apunta el Diario de Valladolid i elDiario.es.

La parella va denunciar la discriminació de l’Hospital i va apuntar que “s’argumenta que no es disposa de la documentació necessària per registrar una nena amb dues mares, però sí que hi és per a la resta de tipus de famílies, essent una situació de discriminació”.

La valenta denúncia de les mares ha permès que altres casos similars també surtin a la llum, mostrant que Isa i Irene, dues mares residents a Logronyo els va succeir el mateix en néixer la seva filla Iris. Per evitar que aquestes discriminacions segueixin succeint van crear una iniciativa per obligar que els professionals encarregats del registre rebin la formació suficient perquè es faci complir la llei.

També mostra una situació de desigualtat en la legislació espanyola, que exigeix que les dues mares estiguin casades, fet que no és aplicable per a les parelles heterosexuals, ja que poden inscriure’s com a pare i mare sense que necessitat d’haver contret matrimoni.

Segons els dos mitjans mencionats es pot extreure que l’Hospital, per la seva banda, ha demanat disculpes i ha assegurat que no es tornarà a repetir, sense que en les notícies apareguin mesures concretes destinades a assegurar-ho. Tampoc s’explica quines accions s’emprendran en contra de l’administratiu que es va negar a registrar la filla de Silvia i Violeta, Ada.

Les dues mares han lamentat que l’alegria d’aquell dia tan especial per a elles i per a Ada hagi quedat difuminat per gent “a qui no li dona la gana de complir la llei“. “És injust que el dia del naixement de la teva filla ploris perquè t’has sentit discriminada” han reblat.