Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’independentisme omple la xarxa de missatges celebrant l’absolució de l’antiga Mesa del Parlament 

Les piulades expressen alegria i escalf a Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado per la victòria judicial

Redacció 23/11/2022
Els membres de l’antiga Mesa Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado a les portes del TSJC a Barcelona. Data de publicació: dimecres 05 d’octubre del 2022, 14:52 Localització: Barcelona Autor: Eli Don

L’absolució dels membres de l’antiga Mesa del Parlament ha estat àmpliament celebrada a les xarxes socials. Diverses personalitats i entitats vinculades a l’independentisme han reaccionat a la notícia del dia amb missatges d’alleujament i d’enhorabona per a Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

Torrent, expresident del Parlament i conseller d’Empresa i Treball, ha celebrat la seva absolució i ha reivindicat que “protegeix la llibertat d’expressió” i “el dret d’iniciativa dels diputats”. “El Parlament ha de tenir autonomia per parlar de tot allò que interessi a la ciutadania, també sobre autodeterminació i monarquia”, ha defensat en una piulada.

El president de la Generalitat Pere Aragonès s’ha sumat a “l’alegria” dels encausats durant la sessió de control al Govern. El cap de l’executiu ha constatat que “parlar d’autodeterminació i monarquia no és delicte”, així com “tampoc ho va ser l’1-O”.

El president a l’exili Carles Puigdemont ha fet valdre el paper decisiu de l’exvicepresident de la Mesa, Josep Costa, que va aconseguir “apartar” del judici “jutges clarament parcials i contaminats”. “No m’imagino Barrientos absolent cap independentista…”, ha puntualitzat, ja que es va demostrar la seva manca d’imparcialitat.

El mateix Costa ha anunciat que portarà la sentència a Estrasburg perquè en el text no es reconeix la inviolabilitat del Parlament. “El mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és un atemptat contra la democràcia i la separació de poders”, ha avisat.

“Cap jutge podrà decidir què es debat al Parlament de Catalunya, només els mateixos parlamentaris i la ciutadania”, ha celebrat l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC), tot traslladant-los l’enhorabona als quatre encausats.