Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

Laura Borràs: “Prou de pidolar per una taula de diàleg, el model és l’1-O”

Avisa que “pretenen moure els fils de la política catalana des dels despatxos de Madrid” i deixa clar que la resposta passa per omplir les urnes “dels vots que no volen ni veure”

Redacció
Redacció 27/01/2021
Laura Borràs durant l'acte d'aquest matí a la Llotja de Mar.

La presidenciable de Junts, Laura Borràs, ha cridat aquest dimecres a votar per impedir que una elevada abstenció faciliti una Generalitat governada pel PSC i els comuns després de les eleccions del 14 de febrer. “És una possibilitat no només imaginable sinó reiteradament imaginada pels qui, des dels despatxos de Madrid, pretenen moure els fils de la política catalana. Ara forcen la maniobra més bruta, obligar-nos a votar, confiant en una elevada abstenció i a obtenir un arc parlamentari desnaturalitzat i artificiós”, ha advertit en una conferència a la Llotja de Mar, amb el títol de ‘Per sortir de la crisi, transformem Catalunya’.

Per això, Borràs ha instat a omplir les urnes en les eleccions com els catalans ja van fer en el referèndum de l’1-O i en els comicis del 21 de desembre del 2017: “Siguem més que mai. Si no volen que votem, votarem tot i que no ho vulguin. Els únics que tenen por a la democràcia són ells”.

Així, ha tancat la porta a la negociació amb Madrid: “Prou de pidolar per una taula de diàleg, el model és l’1-O”. Borràs ha insistit que vol presidir el Govern que “faci” la república, per canviar el “voler la independència” pel “poder la independència”.