Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

L’ANC presenta tres recursos d’empara al TC per la prohibició d’una quinzena de concentracions

|

- Publicitat -

L’ANC ha presentat tres recursos d’empara al Tribunal Constitucional (TC) per la prohibició de quinze concentracions convocades per l’entitat titllant-les d’actes electorals. El TSJC va desestimar tres dels 15 recursos presentats i ara l’Assemblea ha decidit portar aquestes qüestions a l’alt tribunal. “No té en compte que, en no tractar-se d’actes electorals, la junta electoral no és competent per resoldre res al respecte i solament per aquest fet ja haurien d’haver-se estimat els recursos”, afirmen els membres de l’ANC en un comunicat.

Publicitat

L’entitat considera que el TSJC ha vulnerat el dret fonamental de reunió contingut a l’article 21 de la Constitució espanyola i l’article 11 del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. Així mateix, afirmen que el TC és el pas previ per anar a Europa a recórrer les sentències, si fos necessari. Per últim, l’entitat vol recordar que “els poders públics i els tribunals estan obligats a garantir l’exercici del dret fonamental de reunió”  i que no “poden limitar aquest dret sense cap fonament, fent una interpretació desproporcionadament
restrictiva del seu contingut”.

Et pot interessar  L'ANC convoca una concentració a Barcelona per "rebre" els ministres europeus de Transports i "deixar-los clar que l'única via és la independència"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió