Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

La Sala d’Art Jove inaugura ‘Afectes secundaris’ d’Irina Mutt

La comissària d’art Irina Mutt inaugura aquest dimecres, cinc de desembre a les 19.00 hores,  l’exposició: Afectes secundaris. Sota aquest títol es presenten diferents treballs coproduïts per la Sala d’Art Jove […]

Joan Vila i Boix 03/12/2018
Imatge de l'exposició

La comissària d’art Irina Mutt inaugura aquest dimecres, cinc de desembre a les 19.00 hores,  l’exposició: Afectes secundaris. Sota aquest títol es presenten diferents treballs coproduïts per la Sala d’Art Jove i Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre. Les obres pertanyen als artistes Miguel Ayesa, Luca Rullo, Benzo, Coco Design, Lara Fluxà i Tatiana M. Melo. L’exposició explora les relacions entre els projectes artístics i el medi on són fets i/o exposats. El vernissatge comptarà amb un concert de Luca Rullo amb el títol; Sota la pell: Derives sonores a la vora de l’Ebre.

L’exposició parteix d’una raonable idea apocalíptica, alhora que en certa manera nihilista: “En un moment històric on el desastre imminent – en l’àmbit social, ecològic, cultural, emocional- sembla sempre al límit del precipici, amb una exposició i cinc projectes artístics, no podrem aportar solucions al conflicte”. Escriu la comissària, per tal de concloure: “El món se’n va a la merda però volem ballar i trobar-nos un cop més, discutir-ho encara que no solucionem res”.

D’entre la selecció d’artistes cal destacar a Miguel Ayesa i Lara Fluxà. Ayesa, nascut a Navarra, ha desenvolupat gran part de la seva carrera creativa a Barcelona, on el 2013 va ser Premi Extraordinari de la Universitat de Barcelona. Fluxà va mostrar aquest octubre la seva bella obra A_nivellaments a la fira Swab d’art contemporani, la creació que va ser admirada pel públic exemplifica les possibilitats plàstiques dels artistes joves i la vitalitat de l’art que esdevé la sabia que puja per la tija verda.