Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

La rehabilitació energètica passa a ser prioritat: El Govern hi destinarà 5,6 MEUR en els pobles petits

Els ajuts serviran per millorar l’eficiència energètica i augmentar l’ús de renovables

Agències 20/02/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), obrirà en els propers dies una línia d’ajuts de 5,74 milions d’euros destinada a la rehabilitació energètica d’edificis en municipis de menys de 5.000 habitants. La línia està dotada amb recursos dels fons europeus Next Generation, i les sol·licituds es podran cursar a partir d’aquesta mateixa setmana. La consellera, Teresa Jordà, ha dit que aquest projecte “justament té per objectiu avançar en la transició energètica mitjançant l’optimització del consum energètic en l’edificació i, al mateix temps, fer-ho amb una visió de cohesió territorial, donant resposta al repte demogràfic que enfronten els municipis més petits”.

En aquest sentit, la titular d’Acció Climàtica ha recordat que “la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (Proencat), presentada fa poques setmanes, situava l’eficiència energètica com un element estratègic imprescindible en el full de ruta de la transició energètica a Catalunya”.

La línia subvencionarà actuacions relacionades tant amb la millora energètica de l’estructura dels edificis com amb la millora de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en les seves instal·lacions tèrmiques, com són la calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària. S’hi podran acollir habitatges unifamiliars, edificis de tipologia residencial col·lectiva d’habitatge o edificis per a qualsevol altre ús que estiguin ubicats en municipis de fins a 5.000 habitants i els municipis no urbans de fins a 20.000 habitants en els quals totes les seves entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants.