Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La reacció del Gobierno a la petició de reunió de Cuixart

“No té connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que fem”, afirma Isabel Celaá

Redacció 06/08/2019
Imatge d'un consell de ministres / Gobierno

Isabel Celaá ha rebutjat la proposta de Jordi Cuixart d’incloure Òmnium en la ronda de trobades que està portant a terme amb entitats socials; “no té connexió”, afirma la portaveu del Gobierno. Des de la presó, Cuixart argumenta que és l’entitat socio cultural més antiga d’Espanya, amb 58 anys i 175 socis.

El Gobierno, en canvi, entén que no té res a veure amb les trobades que estan realitzant des de la setmana passada amb col·lectius feministes, ecologistes o de l’educació, entre d’altres. “No té cap connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem fent”, ha declarat després de valorar la trobada que han fet amb el sector de l’educació. Sobre la petició del PP de designar un candidat alternatiu a Sánchez per desbloquejar la situació ha dit que és una “ocurrència”.

AMPLIACIÓ.- Sánchez respon a Cuixart que “el dret d’autodeterminació no existeix” i que el diàleg només pot ser “dins la Constitució”

D’altra banda, el candidat a la presidència del govern espanyol ha respost a la petició del president d’Òmnium Cultural reiterant que el diàleg “només pot ser dins de la Constitució”. Fonts de la Moncloa han assegurat que el dret a l’autodeterminació “no existeix” a la Carta Magna espanyola i expliquen que només està contemplat per organismes internacionals per a casos de “països en procés de descolonització”. Les mateixes fonts també han insistit que l’aspiració de Sánchez és formar un govern progressista “que no depengui de les forces independentistes”.