Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

La Paeria de Lleida, a punt per donar veu als ciutadans que vulguin declarar sobre els fets de l’1-O

Les persones interessades a participar en la Comissió Especial de l’1-O a Lleida hauran de realitzar una sol·licitud per comparèixer l’OMAC

Avatar
Agències 10/03/2020
Pla obert de la reunió de la comissió especial de l'1-O de l'Ajuntament de Lleida, el 10 de març del 2020. (Horitzontal)

La Comissió Especial de l’1 d’octubre que va posar en marxa l’Ajuntament de Lleida està ultimant els aspectes tècnics per iniciar les compareixences de la ciutadania amb motiu de l’1 d’Octubre del 2017, durant la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya, així com els fets posteriors a la Sentència del Tribunal Suprem de 14 d’octubre del 2019. El document de compareixença i el document de consentiment informat ja estan enllestits i es traslladaran en uns dies a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) per tal que aquelles persones interessades realitzin la sol·licitud per comparèixer i explicar els fets. El tràmit també es podrà fer on-line, a través de la pàgina web de la Paeria.

La petició de compareixença es traslladarà a l’àrea de Drets Civils de la Paeria, des d’on es convocarà a tots els interessats, que també hauran d’acreditar si estan d’acord en autoritzar que s’enregistri el seu testimoni, amb la vocació d’estudiar i informar, i en quin format volen fer-ho (vídeo o només àudio), perquè puguin comparèixer de la forma que desitgin.

En aquells casos en què s’autoritzi l’enregistrament, aquest quedarà dipositat a l’Arxiu Municipal, amb l’objectiu que “la ciutat tingui testimoni de les persones afectades aquell dia i que aquest testimoni es pugui conservar i pugui ser consultable en el futur per estudiosos o historiadors”, segons ha detallat el president de la comissió de l’1-O, Josep Maria Currià.

Relacionats