Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

La hipocresia de la caverna mediàtica quan titula “victòria demòcrata a Hong Kong”

Les protestes asiàtiques són protestes democràtiques i les protestes independentistes són una provocació, segons expliquen les capçaleres de La Vanguardia i El Periódico

Redacció 25/11/2019

“Victòria demòcrata aclaparadora a Hong Kong després de les protestes”, a la portada de La Vanguardia. 

Una veritable gestió hipòcrita del periodisme de la capçalera del Grup Godó, un dels diaris més bel·ligerants contra les protestes independentistes a Catalunya. El seu director fa dies que escriu contra aquestes protestes i contra els líders independentistes que li donen suport.

Doble mesura o el periodisme al servei d’Espanya

Tant El Periódico com La Vanguardia (entre altres mitjans) tenen una doble manera d’escriure les coses: si passa a molta distància, ho veuen amb bons ulls, però si passa a Catalunya, ho veuen malament. La Vanguardia ja ho va fer amb l’ocupació de l’aeroport de Hong Kong respecte a l’ocupació de l’aeroport de Barcelona, tal com vam explicar.

La crònica que publica La Vanguardia de la victòria dels pro demòcrates a Hong Kong no es pot deixar de comparar amb les que tracten sobre les protestes independentistes.

Aquests textos seran dignes de ser estudiats a les facultats de comunicació per a veure’n el grau de manipulació que presenten, en funció de qui paga o de qui controla la capçalera. Els ciutadans catalans no tenen el dret a ser considerats demòcrates: si són independentistes, no tenen dret a protestar i, encara molt menys, a guanyar unes eleccions.

Potser per això cada dia costa més a aquestes capçaleres vendre els seus exemplars, subvencionats amb milions de diners públics.