Divendres, 29 de maig de 2020 - Edició 673
La República

El titular sobre Hong Kong que La Vanguardia mai farà dels independentistes

El sobiranisme català es prepara per a afrontar una resposta a les sentències a l’altura del moment

Redacció
Redacció 02/09/2019
Màrius Carol sortint de la Caserna de la Guardia Civil de Barcelona

Els ciutadans de Hong Kong que lluiten pels seus drets i contra el govern autonòmic xinès fa setmanes que es manifesten de manera continuada i desafiant les forces de seguretat de l’Estat, amb l’ombra de Pequín amenaçadora a un horitzó no massa llunyà.

Activitats contundents que practiquen la desobediència pacífica i que han desafiat i desbordat les autoritats de la regió i han captat l’atenció mediàtica internacional.

La Vanguardia ha titulat a la seva edició de paper d’avui que “Els demòcrates de Hong Kong tornen a prendre l’aeroport”. No usa el mot “ocupar” i es posiciona clarament a favor dels insurgents definint-los com a “demòcrates”. Poques vegades hem estat tant d’acord amb el diari monàrquic per excel·lència català del Grupo Godó.

La pregunta, doncs, és obligada: després de les sentències condemnatòries, s’atrevirà La Vanguardia a tractar igual als independentistes catalans amb titulars d’aquest estil quan aquests duguin a terme accions contundents i a l’altura del moment després que Catalunya rebi un dels atacs més greus a la seva democràcia i a la seva gent?

Caldrà tenir present aquest titular quan criminalitzin les víctimes i es pronuncien a favor dels poders fàctics de l’Estat.

Relacionats