Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Generalitat Valenciana exigirà el C1 de valencià a l’alt funcionariat

|

- Publicitat -

Els alts funcionaris de la Generalitat Valenciana hauran d’acreditar el nivell C1 de català a partir de 2025. Fins ara només s’exigia un B2. En aquests decrets hi està treballant tant la Conselleria d’Interior i Funció Pública com la Conselleria d’educació. Fins al moment les discrepàncies entre PSPV i Compromís havien impedit l’acord pel que fa al requisit lingüístic: mentre el PSPV defensava que n’hi havia prou amb un B2, essent aquest el màxim nivell que pot acreditar el sistema educatiu, mentre que Compromís creia que s’havia d’exigir un C1. Finalment, s’ha acabat acordant que s’exigeixi un C1 però el sistema educatiu podrà validar el C1 si es treu com a mínim un 7 en l’assignatura de valencià al Batxillerat.

El C1 de valencià només s’exigirà als nous funcionaris dels rangs més alts, els dels grups A1 i A2, i ho farà a partir de 2025. Fins que no arribi aquella data, aquests mateixos alts funcionaris hauran d’acreditar un B2 durant el període transitori. Per sota dels alts funcionaris, els del grup B, només hauran d’acreditar un B2 de llengua. Els funcionaris del subgrup C2 hauran d’acreditar un nivell B1.

Publicitat

També hi haurà una homologació dels títols de llengua dels alumnes que acabin l’ESO i el Batxillerat sense haver de fer un examen posterior. Així, els qui aprovin llengua catalana a l’ESO obtindran directament un títol B1, mentre que els que aprovin el valencià de Batxillerat obtindran el B2. Tal com dèiem abans, si la nota és superior al 7, en comptes d’un B2 obtindran el C1.

Les conselleres Gabriela Bravo i Raquel Tamarit, titulars de Funció Pública i Educació respectivament, han explicat que la implantació d’aquest requisit es fa amb la intenció de garantir que els ciutadans puguin escollir la llengua amb la qual es dirigeixen a l’administració, complint així l’Estatut d’Autonomia. Bravo ha explicat que “està en joc el dret dels valencians a triar la llengua que vulguen”.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut