Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La fiscalia repressora demana 6 anys de presó per un jove que ni tan sols va participar en les protestes postsentència

|

- Publicitat -

La Fiscalia acusa un jove de Llagostera de llançar pedres a la policia la matinada del 19 d’octubre del 2019 durant els disturbis postsentència ha negat haver participat en els aldarulls.

L’encausat, Pau Sánchez, ha declarat que aquella nit va sortir a passejar en direcció a la Devesa perquè necessitava airejar-se, i que es va veure envoltat pels disturbis. Davant el tribunal de l’Audiència, ha dit que els antidisturbis el van detenir perquè anava sol i “era un caramel” per als policies. El jove, que va estar quasi un mes en presó preventiva, s’enfronta a 6 anys i mig de presó. Durant el judici, però, diversos policies nacionals han assegurat que van veure Sánchez llançant-los pedres i encapçalant un dels grupuscles que hi havia dins el parc. Per la seva banda, la Fiscalia acusa el jove d’haver llançat pedres contra un cordó de la Policia Nacional que la matinada del 19 d’octubre es trobava a la Devesa.

Publicitat

El judici contra Pau Sánchez s’emmarca dins les causes obertes pels aldarulls postsentència. La vista contra aquest jove de Llagostera, que va passar-se 26 dies en presó preventiva, s’havia fixat per al desembre de l’any passat. L’Audiència de Girona, però, va acabar suspenent aquell judici, i el va posposar fins a aquest dimecres, perquè no volia que els policies nacionals declaressin per videoconferència. Avui, però, alguns d’ells sí que ho han fet.

Davant del tribunal, però, Pau Sánchez ha negat haver participat en aquells disturbis. El jove de Llagostera ha explicat que aquella nit va sopar tard, i que just després va tenir una discussió amb la seva companya de pis. Per això, ja de matinada, va decidir sortir a fer un volt per airejar-se. “Vaig anar cap a la Devesa perquè és el lloc on solia anar a passejar el gos”, ha concretat.

L’acusat ha relatat davant del tribunal que mentre tornava a casa va passar pel costat d’un grup de policies nacionals, que li van dir: “Tu ets un d’aquells a qui els agrada llançar pedres”. Sánchez ha relatat que els antidisturbis li van donar cops de porra, i que quan ell es va posar a córrer com a acte reflex, els agents van anar darrere seu per arrestar-lo. “Em vaig aturar en sec, em vaig posar de genolls i em van detenir”, ha relatat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut