Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La Fiscalia demana 5 anys de presó per un delicte de sedició als 22 migrants que varen fugir d’un avió a Palma

El ministeri fiscal argumenta que els migrants varen provocar una situació “sense precedents a l’espai aeri”

Redacció 15/12/2022
L'avió d'on vaig fugir els passatgers, a la pista de Son Sant Joan

La fiscalia sol·licita 5 anys de presó per delicte de sedició per als 22 migrants que varen fugir després de forçar un aterratge d’un avió a l’aeroport de Son Sant Joan a Palma el mes de novembre de l’any passat. Segons informa dBalears, a l’escrit el ministeri fiscal argumenta que els migrants varen provocar una situació “sense precedents a l’espai aeri”, en què van “amenaçar” la tripulació per a finalment fugir per les pistes de l’aeroport provocant una “situació de perill per a persones, aeronaus i instal·lacions, així com per al mateix trànsit aeri”.

L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom.

La Fiscalia els atribueix un delicte de sedició basat en la Llei de 1964, que ara el govern espanyol vol derogar. Alternativament, els atribueix un delicte de coaccions pels quals demana una pena de tres anys de presó i uns altres de maltractament i contra els drets dels ciutadans estrangers pels quals sol·licita sis mesos i vuit mesos de presó respectivament.

Fa només una setmana 28 migrants més d’un vol del Marroc van provocar una situació similar a l’aeroport de Barcelona-El Prat per a atendre una dona que suposadament estava de part.