Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

La policia deté 11 dels passatgers fugats de l’avió que ha paralitzat l’aeroport de Palma

L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i ahir va aterrar d’emergència per la suposada indisposició d’un jove

Agències 06/11/2021
Aeroport de Son Sant Joan en el moment de recerca dels passatgers fugits

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional ja han detingut 11 dels passatgers que havien fugit de l’avió que ahir a la nit va obligar a paralitzar l’aeroport de Palma. L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom, cosa que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores (entre les 20.30 hores i les 00.00 hores). En paral·lel, l’aeroport de Palma va haver de desviar un total de 13 vols, cinc dels quals a l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Els altres 8 vols desviats de l’aeroport de Palma es van reubicar als aeroports d’Eivissa (4), Menorca (2), Madrid-Barajas (1) i València (1), segons ha detallat Aena. La major part de la desena de detinguts s’han produït a Sa Cabaneta, a Marratxí, després que els arrestats saltessin les tanques de l’aeroport de Son Sant Joan i s’amaguessin per la zona. Un dels fugats, però, ha estat interceptat més lluny a la carretera de Manacor, ja entrant a Palma. Guàrdia Civil i Policia Nacional tenen constància que serien unes 23 persones les que haurien fugit de l’avió Airbus A320 d’Air Arabia Maroc i en quedarien, per tant, una dotzena per localitzar i arrestar.

Un passatger va simular un coma diabètic i, efectivament, en arribar l’ambulància se’l van endur al’hospital Son Llàtzer. L’acompanyant que anava amb ell, es va escapolir just arribar al centre mèdic i encara no l’han localitzat. Al suposat malalt, un marroquí de 34 anys, els metges no li van trobar res i ha quedat arrestat.