Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La policia deté 11 dels passatgers fugats de l’avió que ha paralitzat l’aeroport de Palma

|

- Publicitat -

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional ja han detingut 11 dels passatgers que havien fugit de l’avió que ahir a la nit va obligar a paralitzar l’aeroport de Palma. L’aeronau feia el trajecte Marroc-Turquia i va aterrar d’emergència a Son Sant Joan per la suposada indisposició d’un jove viatger. Durant l’espera per l’ambulància, es va produir una revolta a bord i una vintena de passatgers d’origen marroquí van abandonar l’avió, van córrer per les pistes de l’aeroport i saltar les tanques de l’aeròdrom, cosa que va obligar a tancar la infraestructura durant més de tres hores (entre les 20.30 hores i les 00.00 hores). En paral·lel, l’aeroport de Palma va haver de desviar un total de 13 vols, cinc dels quals a l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Els altres 8 vols desviats de l’aeroport de Palma es van reubicar als aeroports d’Eivissa (4), Menorca (2), Madrid-Barajas (1) i València (1), segons ha detallat Aena. La major part de la desena de detinguts s’han produït a Sa Cabaneta, a Marratxí, després que els arrestats saltessin les tanques de l’aeroport de Son Sant Joan i s’amaguessin per la zona. Un dels fugats, però, ha estat interceptat més lluny a la carretera de Manacor, ja entrant a Palma. Guàrdia Civil i Policia Nacional tenen constància que serien unes 23 persones les que haurien fugit de l’avió Airbus A320 d’Air Arabia Maroc i en quedarien, per tant, una dotzena per localitzar i arrestar.

Publicitat

Un passatger va simular un coma diabètic i, efectivament, en arribar l’ambulància se’l van endur al’hospital Son Llàtzer. L’acompanyant que anava amb ell, es va escapolir just arribar al centre mèdic i encara no l’han localitzat. Al suposat malalt, un marroquí de 34 anys, els metges no li van trobar res i ha quedat arrestat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut