Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

La censura torna a actuar a Espanya

Retiren una obra d’art que mostrava carn de vulva a Granada

|

- Publicitat -

La regidora de Cultura de Granada, María de Leyva, ha informat que aquest dijous, 17 de gener, de la retirada del pati de l’Ajuntament de Granada d’una obra de l’exposició col·lectiva “A la calle“, que volia denunciar l’explotació sexual a través de la representació de carn de vagina servida en una safata. La retirada ha estat ordenada després de la queixa de Ciudadanos, que entén la llibertat artística, però pensa que persones sense sensibilitat artística com els nens o els avis, poden mal interpretar l’obra.

Publicitat

Després de la retirada, el portaveu del grup de Ciutadans a Granada, Manuel Olivares, ha exigit a l’Ajuntament l’elaboració d’un protocol que protegeixi els espais municipals dels continguts que poden ferir sensibilitats. L’obra s’ha traslladat finalment a la Casa de San Matías, un altre de les seus de la mostra. La regidora, María de Leyva, ha definit la peça com un reflex d’un problema que té la societat, tot i que no ha volgut entrar en aquesta polèmica.

L’obra retirada és una safata amb suposats trossos de “carn de vulva” com si fossin talls de carns refrigerats servits per un supermercat. L’etiqueta especifica que la carn pot contenir “rastres de semen, ungles o restes de parts de dona”. Aquesta peça forma part de l’exposició “A la calle” en la que han participat 200 estudiants de l’assignatura Projectes escultòrics de la Facultat de Belles Arts de Granada, una mostra exhibida al Cuarto Real de Santo Domingo, la Casa de San Matías, el pati de l’Ajuntament de Granada i l’Auditori Manuel de Falla. L’exposició ha estat descrita així pel seu comissari, Antonio Martínez Villa: “Granada pot gaudir aquests dies del denominat art últim, en la mesura en què l’exposició recull les avantguardes més expressives, la crítica social o la lluita pels drets”. Aquest és doncs, un nou episodi de la censura en els espais públics.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial