Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

JxCat proposa a ERC i la CUP formar un únic grup parlamentari de l’independentisme al Congrés

La CUP replica que la cambra espanyola “no és solució de res” i ERC evita respondre Borràs

Avatar
Agències 05/11/2019
Els representants polítics abans de començar el debat de TV3 per les eleccions del 10-N el 5 de novembre del 2019. (Horitzontal)

La cap de llista de JxCat al Congrés a les eleccions del 10-N, Laura Borràs, ha proposat a ERC i la CUP formar un “gran grup” parlamentari únic de l’independentisme al Congrés. La candidata ha deixat anar la idea durant l’inici del debat de TV3 d’aquest dimarts a la nit. Borràs aposta per una “veu inèdita” a la cambra baixa espanyola que aplegui “tots els accents” de l’independentisme, per “capgirar-ho tot” i que superi les “divisions” patides fins avui. La cap de llista de la CUP-PR, Mireia Vehí, ha respost que tenir més escons independentistes no aproparà la solució democràtica perquè el PSOE no parlarà d’autodeterminació, i perquè el Congrés “no és solució de res”. El candidat d’ERC, Gabriel Rufián, no ha respost en la seva següent intervenció.

Borràs ha emplaçat ERC i CUP a “garantir un gran grup independentista”, amb tots els seus diputats junts i crear així una “veu inèdita” a la cambra baixa espanyola que representi “tots els accents” del moviment. “Siguem capaços de fer una proposta política excepcional”, ha insistit la candidata de JxCat, que ha constatat que l’Estat té “por” de la unitat de l’independentisme.

 

Vehí ha replicat a Borràs que la CUP no creu que, com més escons tingui l’independentisme, més a prop estarà la solució democràtica per al conflicte entre Catalunya i l’Estat: “El PSOE ha dit que no pensa parlar d’autodeterminació”, ha recordat. La candidata anticapitalista ha subratllat que la CUP aposta per generar una estratègia de “desobediència massiva” que permeti interpel·lar la comunitat internacional, ja que el Congrés “no és solució de res”.

 

Rufián no ha respost la proposta de Borràs en cap de les seves intervencions de la primera part del debat. La candidata de JxCat li ha demanat que ho faci després de la primera pausa publicitària.

Relacionats