Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

JuntsxCat a ERC: “No tenim llista única perquè han preferit potenciar el seu partit i és un error que podem pagar car”

Dard de Jordi Sànchez a ERC. El cap de llista de JxCat a les eleccions espanyoles ha enlletgit als republicans que s’hagin negat a formar una candidatura unitària pel 28-A. […]

Agències 13/04/2019
La número 2 de JxCat al Congrés, Laura Borràs, en un acte a Tàrrega, durant la campanya el 13 d'abril de 2019 (Horitzontal)

Dard de Jordi Sànchez a ERC. El cap de llista de JxCat a les eleccions espanyoles ha enlletgit als republicans que s’hagin negat a formar una candidatura unitària pel 28-A. “Si no tenim llista independentista única és perquè alguns han preferit potenciar el seu partit. És un greu error que podem pagar molt car”, ha dit en una carta que ha fet arribar des de la presó de Soto del Real, i que ha llegit la número dos, Laura Borràs, durant l’acte d’aquesta tarda a l’Espai Jove de Tàrrega (Urgell). Sànchez ha situat JxCat com l’aposta electoral “més unitària”. “Cal dir-ho ben alt i clar”, ha asseverat.

Borràs ha posat veu a la carta de Sànchez, que ha afegit que “tot té el seu temps” i que ara cal prioritzar Catalunya i no els partits, en una al·lusió indirecta a ERC. “Ara no és el moment d’un partit o altre, sinó del país”, ha conclòs. Al seu torn, Borràs ha subratllat que JxCat existeix perquè s’estan vivint “moments excepcionals”, i ha asseverat que només si la seva candidatura és “molt forta” es guanyarà el dret a votar i a exercir el dret a l’autodeterminació.

Borràs destaca que Neus Català va tirar endavant tot i viure circumstàncies “molt difícils” com els “presos polítics”

La candidata de JxCat celebra que la lluitadora antifeixista hagi complert els somnis d’arribar als 100 anys, poder morir “plàcidament” i als Guiamets

La número dos de JxCat a la llista del Congrés, Laura Borràs, ha tingut un record per Neus Català, morta aquest dissabte als 103 anys. En un acte de campanya a l’Espai Jove de Tàrrega, l’exconsellera ha destacat que la lluitadora antifeixista va tirar endavant tot i viure circumstàncies “molt difícils” -era l’última supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Borràs ha dit que les persones que pateixen aquestes situacions estan tocada per “una aura que les fa especialment resistents”. “És el que els passa als nostres presos polítics”, ha afegit. Finalment, Borràs ha celebrat que Català hagi pogut complir els seus tres somnis: arribar als 100 anys, poder morir “plàcidament” i fer-ho als Guiamets.