Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Junts per Catalunya torna a plantejar la investidura de Puigdemont

Junts per Catalunya demana amb “urgència” la creació d’una comissió de reforma del reglament del Parlament que permeti la investidura a distància de Carles Puigdemont. “La reforma ha de permetre […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 12/11/2018
Carles Puigdemont, davant de la Casa de la República a Waterloo / ACN

Junts per Catalunya demana amb “urgència” la creació d’una comissió de reforma del reglament del Parlament que permeti la investidura a distància de Carles Puigdemont. “La reforma ha de permetre l’ús de les tecnologies” ha expressat Eduard Pujol, portaveu del grup parlamentari.

En aquesta línia, Pujol ha reclamat un tracte “més seriós” per Catalunya i que passa “per l’acceptació dels resultats del 21 de desembre”. Sense deixar de banda l’acció parlamentària, Junts per Catalunya també ha anunciat que vol impulsar una comissió d’investigació al Parlament sobre la Casa Reial. Un grup de treball que girarà al voltant de tres àmbits: fuga d’empreses després de l’1 d’octubre, la corrupció relacionada amb la monarquia i els comptes de l’emèrit a paradisos fiscals.

“S’ha vist com després del referèndum van existir maniobres per forçar un canvi de seu social de les empreses”, ha expressat Josep Costa, vicepresident del Parlament. Junts per Catalunya pretén obtenir el suport per tirar endavant la comissió, a partir del consens generat en la moció de reprovació a Felip VI.

Relacionats