Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia: “Qualificar Barcelona de ciutat decadent és ridícul”

L'exbanquer nega que l'entitat vulgui entrar en campanya i reitera que "hi ha un inequívoc estancament" respecte Europa

|

- Publicitat -

El president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, ha negat que l’entitat empresarial hagi volgut entrar en campanya amb la nota d’opinió que va publicar aquesta setmana en la qual denuncien que a Catalunya “hi ha un inequívoc estancament” econòmic respecte a Europa. En una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de RTVE, ha reclamat als grups polítics que tinguin “una mirada llarga”. Enmig d’una campanya plena de retrets a la capital catalana, ha assegurat que “qualificar Barcelona de ciutat decadent és ridícul”. Guardiola ha reclamat a la classe política que aposti pel “consens” i pel trencament de blocs. “La polarització és un gran enemic”, afirma.

Publicitat

Guardiola ha detallat que Barcelona està vivint una transformació econòmica i, si ve venim d’un temps en el qual les ciutats capitals com Madrid o París “tenien avantatge” ara, “s’està girant la truita” perquè la capital catalana es pot veure beneficiada per la nova economia i la reindustrialització. “Soc optimista”, ha reafirmat.

Ara bé, segons ha dit, una de les mesures que no es poden ajornar per no perdre pistonada respecte a altres ciutats és l’ampliació de l’aeroport, i per això ha fet una crida al Govern a “liderar” el projecte. “No es pot perdre el temps i l’estem perdent una mica”.

El president del Cercle d’Economia veu “imprescindible” que l’aeroport tingui més vols intercontinentals per connectar amb Àsia i la costa oest dels Estats Units. Per l’exdirectiu del Banc Sabadell, la inversió és una “oportunitat” per a millorar els seus voltants. “Algú pensa que la zona agrària del Baix Llobregat està ben cuidada? No és cert. Hi ha un dèficit d’inversió i manteniment brutal”, ha insistit.

Et pot interessar  El rei espanyol visitarà Barcelona el pròxim dimarts

D’altra banda, Guardiola ha criticat que les “restriccions d’oferta” de la nova llei d’habitatge poden comportar un augment de preus. També ha afirmat que l’obligació de fer un 30% d’habitatge social per promoció a Barcelona “no ha funcionat”.

A més, ha lamentat que els empresaris estiguin “sota sospita” i demana valorar “el risc” que prenen.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió