Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Impulso Ciudadano amb el suport de Manuel Valls vol que BCN declari “inadequat i contrari a la convivència” el pregó de Tortell Poltrona

Veurem si també Ada Colau i els comuns voten a favor, com ja van fer amb la medalla d’or de la ciutat a Heribert Barrera

Redacció
Redacció 27/09/2020
L'aplaudiment de Manel Valls a la investidura d'Ada Colau després de demanar el vot per fer-la fora

La plataforma envia una carta a l’Oficina per la no discriminació de l’Ajuntament perquè creu que el discurs és xenòfob

La plataforma Impulso Ciudadano ha enviat una carta a l’Oficina per la no discriminació de l’Ajuntament de Barcelona on reclama que es declari “inadequat i contrari a la convivència” el pregó del pallasso Tortell Poltrona durant la Mercè. El pallasso va dir al seu discurs que “qui rebutja la llengua i la cultura d’un lloc com a mínim es pot dir que és un inadaptat”, frase que Impulso Ciudadano considera “xenòfoba i insultant”. La plataforma també ha enviat una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, on li demana que emplaci Tortell Poltrona a “rectificar” i on insten Colau a “desmarcar-se” del discurs i manifestar durant el ple la seva “condemna” a les paraules.

Impulso Ciudadano, que assegura el missatge és “excloent i d’una intransigència inacceptable”, també vol es retiri del pregó d’enguany la frase perquè “no mereix quedar reflectida literalment sense esmena a la història de la ciutat”. “L’Ajuntament no pot ser passiu davant un discurs tan ofensiu i discriminatori”, diuen.

 

“El pregó de la Mercè d’aquest any no ens ha presentat una Barcelona on hi cap tothom, sinó una ciutat estreta i ressentida que identifica, seleccions i discrimina els seus ciutadans segons la llengua que parlen; el pregó ha ofès castellanoparlants i catalanoparlants indistintament”, consideren.

Relacionats