Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Illa imita Argimon i rebaixa les quarentenes a deu dies a tot l’Estat

El ministre recomana limitar la mobilitat a Madrid i el MHP Torra veu com li dóna la raó de no anar-hi

Redacció
Redacció 22/09/2020
El ministre Salvador Illa, atabalat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assenyalat que existeix un ampli acord entre les comunitats autònomes per reduir les quarantenes dels contactes estrets de casos de covid-19 de 14 a 10 dies i ha afirmat que és “molt probable” que la Comissió de Salut Pública aprovi aquest dimarts la mesura. Actualment, les quarantenes dels contactes es poden reduir a 10 dies si en el desè es fa una PCR i el resultat és negatiu. Ara, es vol rebaixar la quarantena a 10 dies sense necessitat d’una PCR negativa.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, havia avançat aquest dimarts la mesura per a Catalunya argumentat que, tot i que els 14 dies són “la millor opció”, s’havia de fer un “balanç entre risc i benefici”, sobretot per ajudar-ne a millorar el compliment.

MADRID
Sobre la situació epidemiològica a Madrid, amb unes taxes molt altes de contagis, el ministre ha defensat l'”espai de cooperació reforçada” que va sortir de la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta dela Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com un pas “important” per “actuar amb determinació i prendre el control” amb l’objectiu de “doblegar la corba”.

Serà en aquest espai en què s’analitzaran “mesures addicionals” per a la Comunitat de Madrid si són necessàries després que aquest dilluns entressin en vigor les restriccions en 37 àrees. El ministre ha reiterat la recomanació de limitar la mobilitat a tota la comunitat. Ara bé, considera que ara com ara no és moment d’activar l’estat d’alarma.

El ministre ha evitat posicionar-se de forma explícita sobre si les mesures adoptades per Díaz Ayuso li semblen suficients. “És un pas important i estem veient si és suficient. Ho estan treballant els equips. El que és rellevant és l’acord que hi va haver”, ha respost. Veient això, el MH President Torra s’ha preguntat a twitter si, vist això, havia fet bé amb la recomanació als catalans de no anar a Madrid…

Relacionats