Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Guilleries Mossos celebra la victòria judicial de Donaire i demana la destitució de Pere Ferrer

El col·lectiu ha exigit la destitució de tots els responsables de la sanció de Donaire i ha titllat l’Estat espanyol de “corrupte, autoritari, decadent i terrorista”

Redacció 12/01/2022

El col·lectiu Guilleries Mossos ha posat de manifest la victòria judicial d’Albert Donarie, el mosso independentista que ha estat perseguit per companys seus dins del cos, i que va ser injustament sancionat, per expressar la seva ideologia independentista.

En detall, han comentat que la sentència ha donat la raó a Donaire que va ser privat de sou durant 4 mesos pel fet d’haver publicat a les seves xarxes socials privades dos articles d’opinió elaborats per Mossos per la Democràcia.

Mossos Guilleries ha lamentat que “els alts responsables del cos policial que està dirigit per un govern autoanomenat independentista i que tenen la missió de garantir els drets fonamentals es dediquen a transgredir aquests drets dels mateixos agents policials i a perseguir-los i castigar-los sense cap fonament jurídic”.

Davant les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, el col·lectiu ha considerat que “no és que [Espanya] tingui poca qualitat democràtica, sinó que és un estat autoritari, corrupte i decadent”. A més, ha afegit que “sembla haver-hi base per qualificar-lo també de terrorista”, ja que a part de Villarejo ha citat els Grups Antiterroristas de Liberación, el Batallón Vasco Español i la guerra bruta a Catalunya i Euskadi.

Guilleries Mossos ha apuntat que les declaracions de Villarejo són les d’un comandament superior policial que ha format part de les mateixes clavegueres de l’Estat i demana prestar atenció a la Fiscalia que depèn del Gobierno “més progressista de la història”. Finalment, han afirmat que “cal d’una vegada per totes alliberar-nos d’aquest putrefacte estat espanyol que oprimeix la nació catalana”.