Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024
Edició 2181

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 15 de juliol del 2024

Forcadell: “Evidentment, tornarem a entrar a la presó”

|

- Publicitat -

Carme Forcadell demana que el PSOE demostri “valentia” i tiri endavant els indults. En una entrevista a l’ACN, la presdidenta del Parlament empresonada reclama que els socialistes treballin per la mesura sobre els presos i preses independentistes, tot i que admet que és “complicat” perquè Unides Podem té “una força relativa”. L’exdirigent d’ERC dona per fet que els i les dirigents empresonades perdran el tercer grau quan el Fiscal el recorri al Suprem: “Evidentment, tornarem a entrar a la presó”. D’altra banda, Forcadell condemna la violència dels aldarulls en les mobilitzacions contra l’empresonament de Pablo Hasel, però afirma que entén la “frustració” de la joventut: “Cal trobar el desllorigador perquè torni a tenir il·lusió i un projecte de vida”.

Publicitat

Forcadell reivindica l’amnistia per davant de l’indult. Segons argumenta a l’ACN, l’amnistia és un “reconeixement clar” del conflicte amb l’Estat, perquè “demostra voluntat de solucionar-lo”. L’expresidenta del Parlament, però, també admet que cal ser “realista” perquè la majoria al Congrés per aprovar una llei d’amnistia “no hi és”. En aquesta línia, apunta que l’indult i la reforma del codi penal serien “pedaços”, a banda que constata que fins ara el govern espanyol no ha fet “absolutament res” per apropar aquestes vies.

Així doncs, Forcadell encoratja el PSOE a “demostrar valentia” per tirar endavant els indults, alhora que afirma que Podem sí que hi està treballant. Ara bé, l’expresidenta parlamentària no és gaire optimisme: “Tinc els meus dubtes, perquè la situació, el context i les majories són les que són, i Podem té una força relativa”. I encara afegeix que veu “complicat” que arribin els indults, tot i que “no és impossible”.

Tercer grau

Forcadell dona per fet que els i les “preses polítiques” perdran la condició del tercer grau “tan aviat” com el Fiscal recorri aquest dret al Suprem: “Evidentment que tornarem a entrar a la presó, com l’altra vegada. Del Suprem no n’esperem res, perquè voldria que passéssim tots els anys tancats sense sortir ni a veure la llum del sol”, ha denunciat.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres diu que la limitació del lloguer de temporada del govern espanyol "no servirà per a res"

Sigui com sigui, celebra que, de moment, els presos de Lledoners també mantinguin el tercer grau: “Va ser una decisió altament satisfactòria. Estic més contenta si els 9 estem en la mateixa situació”.

Mobilitzacions per Hasel

L’expresidenta de l’ANC ha lamentat la “frustració” que té el jovent, “sense perspectives ni projecte de vida” com a conseqüència de les crisis econòmiques i socials, també agreujades per la pandèmia. Forcadell, gran defensora del pacifisme i les mobilitzacions no violentes, ha reclamat que no es criminalitzi la joventut ni es generalitzi pels casos de vandalisme durant les mobilitzacions contra l’empresonament de Hasel. De la mateixa manera, ha reclamat que tampoc no es criminalitzi tot el cos dels Mossos per les “males praxis” que diu que s’han d’investigar.

Forcadell condemna la violència però entén la “frustració” i la “ràbia” de la joventut, que se sent “desemparada”. “Això és molt dur, i d’alguna manera ho intenten processar i treure. Ho entenc”, ha afegit. De la mateixa manera, l’exdirigent d’ERC alerta que la violència només genera més violència, i que aquesta actitud “no soluciona res”. Així, defensa que el pacifisme “és bo sempre, ara i abans”.

Forcadell conclou que cal trobar un “desllorigador” perquè la joventut es torni a engrescar i recuperi la il·lusió: “Els podem tornar a esperançar, i a buscar un projecte que els engresqui”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut