Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Foc creuat entre el PSOE i el PP per culpar l’altre sobre les evacuacions a l’Afganistan

El PP i el PSOE han iniciat una allau de crítiques a l’adversari polític per la tardança en l’evacuació dels espanyols i col·laboradors a l’Afganistan i en la qual Arrimadas també ha decidit apuntar-s’hi

Redacció 18/08/2021
Imatge de l'avió a l'aeroport de Kabul amb el primer grup d'evacuació cap a Espanya

Félix Bolaños afirma que el Gobierno està treballant “sense descans” per evacuar “tan aviat com sigui possible” els espanyols i col·laborador nacionals que estan a Afganistan. El ministre de presidència del Gobierno ha dit que confia que en les pròximes hores puguin haver-hi notícies esperançadores.

No obstant això, per evitar crítiques de l’opinió pública perquè encara no s’hagin fet les evacuacions, ha explicat que “tota la comunitat internacional està tenint el mateix problema. Bolaños ha afirmat que treballen sols perquè ha dit que l’oposició no els hagués donat suport i que per això no els ho han demanat. Per tant, és lògic que si no demanes una cosa, no et responguin.

El ministre de presidència ha exigit a l’oposició un mínim de sentit d’Estat i ha criticat el paper del PP que aprofita qualsevol crisi per clavar les dents al Gobierno i els demana que diguin la veritat. Els populars han insistit aquest dimecres en les crítiques al Gobierno en la gestió de la crisi de l’Afganistan. El vicesecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, ha criticat que Sánchez no hagi sortit a donar explicacions.

“La responsabilitat d’un president del govern l’obligaria a donar la cara”, com estan fent altres dirigents internacionals, ha afirmat Olano, que ha opinat que l’actitud de Sánchez és “impresentable”. “El silenci és la seva marca”, ha dit. Arrimada al seu torn també s’ha apuntat a la festa de retrets dient-li a Sánchez que “deixi d’enviar piulades i que doni la cara”.