Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

[Exclusiva] El vicepresident dels mossos ultra unionistes va perdre l’arma i va fer creure que els seus companys li havien robat

Brutal repassada de la magistrada del jutjat número 1 de Girona contra Alfonso Dueñas que desestima tots els delictes i deixa retratat l’agent espanyolista

Redacció
Redacció 29/11/2019
Els mossos ultraunionistes i nacionalistes espanyols radicals: Alfonso Dueñas, Inma Cocolea i Ángel Gómez

El vicepresident de l’associació de Mossos ultres unionistes autoanomenada Unió de Mossos per la Constitució (UMC), l’agent Alfonso Dueñas, va denunciar els seus propis companys de la comissaria Vista Alegre de Girona acusant-los d’haver-li robat la seva pistola reglamentària. Però del que es pot deduir de la dura sentència de la magistrada del jutjat número 1 de Girona a la qual hi ha tingut accés en exclusiva La República, és que el mosso espanyolista hauria perdut la seva arma i, possiblement per evitar una sanció o ser la riota del cos, va denunciar que es tractava d’un furt dut a terme pels seus propis camarades.

Dueñas, el mosso unionista que juntament amb el president de UCM té vincles amb C’s i VOX, no ha aconseguit el seu objectiu i la jutge ha desestimat tots els delictes amb una sentència que deixa de volta i mitja al mosso nacionalista espanyol.

Dueñas, exguàrdia civil, va arribar a denunciar fins a 3 companys de comissaria pels següents delictes: encobrir un delicte de robatori, l’omissió de perseguir un delicte, mòbing laboral i delicte d’odi. Tots han quedat desestimats.

La jutge creu que menteix

Resulta que, tal com explica a la declaració de Dueñas feta a la jutge, el 8 de gener del 2018 el querellant assegura que va tancar la seva pistola dins la seva taquilla i va anar al bany. En tornar, explica que el cadenat de la taquilla estava forçat i l’arma no hi era. L’endemà, en denunciar els fets al subinspector (una de les víctimes que Dueñas denuncia) van trobar l’arma sota una altra taquilla.

Resulta que l’agent adscrit a la unitat de policia científica que va inspeccionar l’escena va assegurar que el cadenat no estava forçat i, a més, no va trobar altres empremtes a l’arma. Pel jutge queda clar, doncs, que no hi va haver robatori. La magistrada del jutjat número 1 de Girona s’hi recrea i assegura que a les càmeres de seguretat no s’hi veu cap comportament anormal de ningú.

Fotos i vídeos sexuals al grup de WhatsApp

Un dels delictes que Dueñas intenta imputar als seus companys és d’assetjament laboral. El querellant explica que el van fer fora d’un grup de WhatsApp per les seves idees ultra unionistes. La jutge ho descarta i recorda que el motiu al·legat pels testimonis és que Dueñas compartia al grup fotografies i vídeos de caràcter sexual que no eren rebuts de bon grat pels altres agents.

També descarta el delicte d’odi per frases com “ets un guàrdia civil infiltrat” que alguns companys haurien pogut dir, presumptament, a Duñas. La jutge diu que són comentaris emprats en la llibertat d’expressió i que el querellant hauria confós el delicte d’odi amb el d’ofensa individual.

Apartat de la comissaria

Arran de tot l’enrenou, La República, ha pogut saber que Dueñas ha estat destinat a un altre indret, una decisió lògica després d’haver causat tota aquesta mala maror amb els seus companys acusant-los amb invencions. Ara, però, Dueñas n’hauria sortit ben parat, destinat ben a prop de Girona a una destinació tranquil·la i amb menys volum de feina, fins i tot, amb un horari “especial”.

Una sentència fulminant

La sentència de la jutge fulmina de principi a fi totes les acusacions de Dueñas a qui, tot i el pulcre llenguatge barroc propi de la judicatura espanyola, deixa de volta i mitja. Qui disposi de 15 minuts ben bons, és de lectura recomanable: