Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

ERC reclama un gest de Sánchez amb Catalunya

Sergi Sabrià ofereix un diàleg “sense línies vermelles” al Gobierno

Redacció
Redacció 18/06/2019
Sergi Sabrià, portaveu d'ERC al Parlament

Esquerra Republicana continua esperant un gest de Pedro Sánchez amb Catalunya, acció que a la banda socialista no s’espera. En recents declaracions; José Luis Ábalos, ministre de Foment en funcions i home fort del PSOE, ja ha deixat clar que no vol cap acord amb l’independentisme de cara al debat d’investidura.

“La llibertat provisional dels presos facilitaria moltíssim tot el procés de diàleg”, ha expressat Sergi Sabrià en una entrevista a RNE. En aquest sentit, el portaveu d’ERC al Parlament ha ofert a Sánchez unes negociacions “sense línies vermelles”. Pel que fa als pactes postmunicipals, Sabrià ha admès que “segur que hi ha pactes que costen moltíssim d’entendre” i que hi ha exemples de tot tipus a tot arreu. Segons Sabrià, el que tocava era prioritzar “pactes de progrés i republicans” i ha defensat l’acord a Badalona per desbancar Xavier García Albiol. “Junqueras deia que si es tracta de parar el feixisme, hi serem sempre. I Badalona és aquets exemple”, ha conclòs.

De cara a la unitat estratègica, Sabrià s’ha mostrat partidari de “dedicar les hores que calgui” per trobar una resposta a la sentència i el camí per continuar. És a dir, que l’estratègia no només ha de contemplar el curt termini sinó també el llarg termini per “deixar clar que la repressió no ens atura”, segons el dirigent d’ERC.