Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

ERC manté el pols al PSC i Junts: Vilalta assegura que l’oficina de la RBU continuarà funcionant

La dirigent d’ERC lamenta la “pinça” dels socialistes amb Junts i “l’aliança estranya” de Cs, Vox i PPC

Redacció 10/03/2023
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, atén la premsa Data de publicació: dilluns 06 de març del 2023, 12:54 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, assegura que l’oficina de la Renda Bàsica Universal (RBU) continuarà funcionant tot i la supressió del pla pilot impulsada pel PSC. En una entrevista a ‘TV3’, Vilalta ha explicat que “no s’ha tocat” la part de la llei de pressupostos on hi ha els recursos per fer funcionar l’oficina i, per tant, que aquest òrgan continuarà operatiu.

En canvi, sí que se suprimeix, a instàncies del PSC, la part de la llei d’acompanyament que feia referència al pla pilot. Tot i que els de Salvador Illa ho neguen, Vilalta ha lamentat que l’esmena “contravé” l’acord sobre els pressupostos i que va ser presentada de manera “unilateral”. I ha afegit que han fet una “pinça” amb Junts i amb “l’aliança estranya” de Cs, Vox i PPC.

Així i tot, ha afirmat que dins dels pressupostos hi ha recursos perquè l’oficina continuï funcionant i s’ha mostrat convençuda que se seguirà treballant perquè en el futur es puguin habilitar “aquests recursos”. Finalment, Vilalta ha assegurat que amb l’aprovació avui divendres dels pressupostos i la llei d’acompanyament per al 2023 “la legislatura no canvia a nivell estratègic ni d’aliances”. “Ja vam haver de construir aliances des del principi de la legislatura”, ha afegit.