Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

ERC demana a Colau que retiri la proposta per consolidar les terrasses ampliades durant la pandèmia

Els republicans critiquen manca de diàleg i consideren que la modificació de l’ordenança s’ha de consensuar

Agències 13/12/2021
Una terrassa de bar a Barcelona emmarcada per blocs de formigó

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que aquest dimarts demanaran al govern d’Ada Colau que retiri la proposta per consolidar les terrasses ampliades durant la pandèmia. Els republicans consideren que no hi ha hagut prou diàleg al voltant de la modificació de l’ordenança de terrasses actual i a més no comparteixen la “urgència” de fer els canvis ara. Segons ERC, una modificació com aquesta requereix consens, ja que afecta els veïns. “Si s’aprova la modificació, hi haurà una liberalització encara més gran de l’ús de l’espai públic”, ha advertit el regidor Jordi Coronas.

Tant ERC com la FAVB han coincidit en què l’espai guanyat en calçada per bars i restaurants s’ha de compensar d’alguna manera. El setembre passat, els republicans van proposar al govern municipal que l’espai que les terrasses sumaven en calçada es compensés en voreres i places. “La privatització de l’espai públic ha de tenir límits”, va avisar ja llavors Coronas, portaveu d’ERC al consistori.

Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va demanar en les al·legacions presentades al novembre que un mateix bar no pugui combinar terrassa en vorera i en calçada, ja que temen que la proposta inicial plantejada pel govern obre la porta a un augment “imprevisible” de terrasses.

Tramitació i calendari

El mes de setembre passat la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança de terrasses per regularitzar la instal·lació de plataformes en calçada amb el vot a favor de tots els grups i de la regidora no adscrita, així com l’abstenció d’ERC i JxCat.

Aquest dimarts, el govern explicarà la proposta de modificació de l’ordenança un cop estudiades les al·legacions rebudes. A la tarda, la Comissió d’Urbanisme dictaminarà el text, que es votarà de forma definitiva al plenari del 23 de desembre perquè entri en vigor a partir del gener del 2022.