Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Els treballadors dels busos de TMB convoquen una vaga el setembre

Lamenten “l’actitud” de la direcció de la companyia i avisen que la ciutadania “pot patir les conseqüències”

Agències 26/08/2022
Diversos usuaris esperen a pujar a un bus llançadora de TMB Data de publicació: dissabte 09 d’abril del 2022, 13:42 Localització: Barcelona Autor: Carola López

El comitè d’empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha convocat una vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l’inici de les festes de La Mercè, per denunciar que les negociacions pel conveni col·lectiu es troben estancades.

A més, els treballadors també han establert una aturada de dues hores per torn entre el dia 23 i el 30 del mateix mes. En un comunicat, els representants sindicals han explicat que van registrar la convocatòria al Departament de Treball el 3 d’agost per donar temps a la direcció de TMB per a una “verdadera negociació” però ha denunciat que la trobada no s’ha produït per les vacances.

Els treballadors han lamentat aquesta “actitud” de la direcció de la companyia i han afegit que és “una falta de respecte absolut, no només a la plantilla d’autobusos sinó també a tota la ciutadania de Barcelona que pot patir les conseqüències d’una vaga simplement perquè la Direcció de TMB està de vacances”.

Fonts de TMB, en canvi, han comentat a l’ACN que el procés de negociació del conveni es manté amb “reunions i diàleg obert”. En aquest sentit, han deixat clar que la voluntat és continuar “negociant i dialogant amb el Comitè d’Empresa amb esperit constructiu per enriquir amb les aportacions de tothom les millors solucions concretes que permetin avançar en l’aprovació del nou conveni col·lectiu”.