Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els periodistes han de comentar la possible operació estètica d’Arrimadas?

Arrimadas podria haver-se fet una operació estètica. Aquest fet planteja el dilema sobre si els periodistes han d’incloure l’aparença física dels polítics com un punt de valor més dels líders o bé si ho han d’excloure i no comentar-ho

Redacció
Redacció 12/08/2021

La líder del partit de Ciudadanos, Inés Arrimadas, podria haver-se injectat bòtox, per tenir una aparença més jove, tal com apunta el Nacional. Aquests rumors van inicar-se amb la imatge d’Arrimadas en l’entrevista en “Sexta Noche” d’aquest 7 d’agost.

Entra en debat si l’aspecte físic dels polítics hauria de ser rellevant pel que fa al context polític. Tot i això, aquest diari ha destacat el canvi d’aspecte de la líder i ho ha usat per criticar la figura d’Arrimadas.

Aquest tractament esdevé difícil de valorar, ja que s’està comentant les operacions que els dirigents polítics decideixin fer-se al seu cos. D’altra banda, és innegable que en la societat de les xarxes socials, l’aparença física ha esdevingut un punt de valor, fins i tot, en política.

Malgrat això, és inevitable plantejar-se fins a quin punt hi ha masclisme a la primera fila política, ja que podria haver dues vares de mesurar sobre les exigències físiques dels líders polítics, en funció del seu gènere. És a dir, que la societat exigís a les dones polítiques aparentar ser joves, mentre que aquest aspecte tindria menys importància en els líders polítics homes.

És ben cert que la política és l’art d’establir l’ordre de prioritats i entre els diferents aspectes escollir o no la cirurgia estètica, però en aquest cas, El Nacional podria haver abusat d’aquest rumor per desacreditar Arrimadas, qui certament, ja es troba en una marcada tendència a la baixa. En cas de ser cert, podria mostrar també la desesperació del partit taronja d’intentar recuperar-se de la brutal pèrdua de 47 escons en les eleccions de 2019.