Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Els Mossos volen tenir veu en el debat sobre el model d’ordre públic

|

- Publicitat -

El comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha reclamat en una entrevista a l’ACN la participació del cos en el debat del model d’ordre públic que es preveu abordar al Parlament de Catalunya. “Demanem que es faci des d’una perspectiva de serenor, amb tranquil·litat, sense presses, i amb la participació dels que en saben, dels experts, dels professionals”, ha reclamat. El portaveu considera que han de poder donar la seva “opinió” sobre “què canviar del model actual i cap a quin tipus de model de futur” cal avançar. També ha explicat que durant les protestes a favor de Hasel no hi va haver cap demanda d’autorització per utilitzar ni el gas pebre ni la tanqueta d’aigua.

Publicitat

“El que farem és adaptar-nos al futur model que el Parlament de Catalunya determini”, ha insistit Molinero, que ha recordat que ja es van adaptar al canvi que va suposar deixar d’utilitzar les boles de goma. “El que demanem és que per fer aquest pas des del model que tenim ara al del futur es compti amb el punt de vista i l’experiència i professionalitat dels agents de policia” que hi estan treballant, ha insistit el portaveu, si bé ha concretat que el seu paper en el debat ha de ser el de “valorar i opinar”.

Molinero també s’ha pronunciat sobre la possibilitat que els Mossos i les policies locals passin a funcionar amb un únic comandament, a la que ha fet referència darrerament el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. “Si unificar el cos de policies locals i els Mossos és bo o dolent no és una resposta tan senzilla, cal que sobre la taula es posin molts elements de reflexió, de debat, i que també es tingui en compte i es contempli l’opinió dels professionals, tant de les policies locals com del cos de Mossos”, ha dit el portaveu.

Et pot interessar  Presó eludible amb fiança pel ciclista que va matar d'una puntada de peu un conductor després d'una baralla a Barcelona

A més de les bales d’escuma, que van ser el mètode de dispersió utilitzat durant alguns episodis de les protestes proHasel de les darreres setmanes, els Mossos d’Esquadra disposen d’altres materials antidisturbis que no es van plantejar utilitzar. Els operatius especialistes en ordre públic, per utilitzar elements com la tanqueta d’aigua o el gas pebre, haurien de demanar autorització al centre de comandament o de coordinació policial. El portaveu ha explicat que durant els catorze dies de protestes no hi va haver cap demanda d’utilització de la tanqueta d’aigua, del gas pebre, ni de cap altre tipus de gas.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió