Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

El PSOE segueix diluint la taula de negociació

Narbona diu que a la taula de diàleg s’abordaran “d’entrada” els temes on sigui “més factible” l’acord

Redacció
Redacció 24/02/2020

El PSOE vol que la taula s’allargi eternament i però evita valorar els integrants de la delegació catalana

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, diu que a la taula de diàleg, que es constituirà dimecres, “d’entrada” s’abordaran aquells punts de “l’agenda per a la retrobada” i que es començarà per els temes on “sigui més factible” l’acord. “Cal generar un clima per a un diàleg que més endavant podrà abastar temes segurament més complexes”. Després de la reunió de la comissió permanent de l’executiva federal del partit, Narbona ha admès que serà un procés “llarg” que pot anar més enllà d’aquesta legislatura però ha dit que la voluntat del govern espanyol farà tot el possible perquè els propers quatre anys sigui “suficients” per superar la “crisi actual”.

Narbona, en canvi, ha evitat valorar els integrants de la delegació catalana de la taula però ha assegurat que encara falten “dos dies” perquè se celebri la primera trobada.

 

El PSOE ha abordat aquest dilluns la taula de diàleg entre governs que se celebrarà dimecres a la Moncloa i la seva presidenta, Cristina Narbona, ho ha qualificat de “punt d’arrencada”, tot i que ha admès que serà un procés “llarg i difícil”. Narbona ha assegurat que es tracta d’un “enorme desafiament” que “mereix una legislatura i més enllà” per “l’enorme complexitat” que té.

 

En aquest sentit, Narbona ha assegurat que la voluntat de l’executiu espanyol liderat per Sánchez és començar per les “qüestions on la resposta és factible” i ha dit que, “d’entrada”, se cenyiran als punts inclosos a l’agenda per al retrobament. La intenció, ha dit, és generar un clima per a un diàleg que “més endavant podrà abastar temes segurament més complexes”.

La socialista ha evitat valorar els integrants de la delegació catalana de la taula i s’ha limitat a dir que cal deixar que arribi el moment de la celebració i “veurem quina és la composició”. Amb tot, ha insistit que el govern espanyol ha “complert” amb el que havia anunciat amb ERC i que són conscients que “més de deu anys de desavinences” segurament no es resolen amb “una, dues i tampoc en 20 o 30 reunions” però que l’important és “avançar”.