Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El PSOE i ERC no acaben de trobar la manera de visualitzar i concretar la negociació política

Malgrat tot asseguren “avancen en la definició d’instruments per canalitzar el conflicte”. Les dues formacions es comprometen amb “el reconeixement institucional mutu”

Redacció
Redacció 10/12/2019
Pla d'un moment de la reunió dels equips negociadors del PSOE i ERC que miren a les càmeres. Imatge del 10 de desembre de 2019. (Horitzontal)

Queda pendent de concretar els tres punts que va exigir ERC en la seva roda de premsa dels dilluns: negociació política, fi de la repressió i respecte institucional

Els equips negociadors del PSOE i ERC han constatat aquest dimarts “avenços” en la definició dels instruments necessaris per canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya. En un comunicat conjunt, les dues formacions s’han compromès en abordar des del “respecte” i el “reconeixement institucional mutu” el conflicte. Després de la tercera reunió, tant els socialistes com els republicans han aplaudit el clima de “cordialitat” i han concretat que s’ha abordat amb “coincidències notables” la recuperació de drets socials, civils i laborals. La reunió, que s’ha fet a la sala de la comissió de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’ha allargat durant dues hores i trenta minuts.

Tot a l’espera de la resolució d’Europa i el Congrés Nacional d’ERC

Els equips negociadors del PSOE i PSC i ERC han acabat la reunió d’aquest dimarts després de dues hores i trenta minuts de trobada. La cita ha arrencat pocs minuts després de les deu del matí a la sala de la comissió de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a la Zona Franca. La tercera trobada ha comptat amb la presència dels equips negociadors habituals. Pel que fa als socialistes, hi ha assistit el secretari d’organització del PSOE, José Luís Ábalos; la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra i el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa. ERC ha estat representada per la secretària general adjunta, Marta Vilalta, el diputat al Congrés, Gabriel Rufián; i el president del consell nacional Josep Maria Jové. Les formacions han explicat que en els propers minuts faran públic un comunicat conjunt sobre la trobada.