Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El president dels Mossos unionistes fa una crida a manifestar-se a Ginebra contra l’independentisme

La convocatòria, que Ángel Gómez ha anunciat uniformat, compta amb la col·laboració del Ministeri d’Exteriors, España Global, PSOE, PP, Cs i Vox

Redacció 24/11/2019
El logo d'Unió de Mossos per la Constitució/ Twitter @UMCmossos

El col·lectiu de Mossos creat com a resposta al 155, ‘Mossos Guilleries’, ha denunciat que el president de la Unió de Mossos per la Constitució, Ángel Gómez, ‏crida a “manifestar-se a Ginebra en pro del falsejament de la realitat cultural catalana”. Es refereixen a un vídeo on apareix el líder dels mossos unionistes per demanar participació en la manifestació  organitzada el 24 de novembre davant la seu de les Nacions Unides a Ginebra per l’associació ‘Catalunya peuple d’Espagne’ i el militar i assessor financer suís, François Meylan, més conegut per haver acompanyat escamots de ‘Ciudadanos’ a arrencar símbols republicans dels carrers de Catalunya. “A favor de la doble cultura: catalana i espanyola”, diu la convocatòria publicitada per Gómez, que apareix uniformat com a Mosso d’Esquadra malgrat trobar-se en situació de baixa laboral.

El president de la Unió de Mossos per la Constitució -“entitat amb implantació residual al cos”, segons ‘Mossos Guilleries’- diu al vídeo que la manifestació pretén frenar la “intolerància del supremacisme ètnic a Catalunya”. Segons apunten des del col·lectiu, aquesta compta amb la col·laboració del Ministeri d’Exteriors, TURESPAÑA (l’organisme espanyol de turisme), España Global, el PSOE, el PP, Cs i l’extrema dreta de Vox. Al vídeo també apareix el portaveu de Politeia, l’associació de Policies a Catalunya.