Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El PPC denuncia l’Ajuntament de Vic per prohibir una carpa en contra del català

|

- Publicitat -

El Partit Popular de Catalunya (PPC) passa a l’ofensiva i denunciarà l’Ajuntament de Vic a la Fiscalia per prevaricació urbanística. El consistori ha prohibit al partit instal·lar una parada en contra del català a la ciutat aquest dissabte emparant-se en l’ordenança municipal de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana, fet que ha fet enrabiar l’espanyolisme més ranci.

Publicitat

El PPC ataca el govern municipal encapçalat per Anna Erra (JxCat) i diu que la decisió suposa una “limitació i vulneració clara de drets constitucionals”. L’Ajuntament de Vic també ha denegat una parada a Cs i a la plataforma ‘Escuela de Todos’.

Tot va començar el 28 de desembre, quan el PPC va sol·licitar a l’Ajuntament una autorització per ocupar la via pública a través de la instal·lació d’una “parada informativa” a favor de castellanitzar l’escola. Uns dies més tard el consistori va emetre una resolució en què denegava aquest permís. En concret, aquesta ordenança assenyala que no s’autoritzarà cap llicència per activitats que vagin en contra “de la moral, els bons costums o l’ordre públic”.

El PPC creu que aquesta decisió pot concórrer en un delicte de prevaricació administrativa i, per això, ha denunciat el cas davant de la Fiscalia. Així mateix, l’Ajuntament de Vic ha fet servir el mateix article de l’ordenança per denegar també una parada informativa a Ciutadans i a la plataforma ‘Escuela de Todos’.

L’alcaldessa Anna Erra va confirmar que se’ls hi ha prohibit perquè “sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l’escola catalana”. Erra creu que hi ha un rerefons polític que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a la integració i a la cohesió social.

Et pot interessar  Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral

Igualment, el PPC ha decidit desafiar l’Ajuntament i dissabte es plantarà a la plaça Major per protestar contra aquesta decisió.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió