Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

L’espanyolisme ploramiqueja perquè l’Ajuntament de Vic no permet carpes en contra del català

Cs, PPC i la plataforma catalanòfoba ‘Escuela de Todos’ titllen de totalitària la decisió de l’alcaldessa per no deixar-los fer propaganda contra l’escola catalana

Redacció 18/01/2022
El portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, demana la paraula a l'inici del ple del Parlament del 14 de desembre de 2021

El portaveu de CsNacho Martín Blanco, ha denunciat que l’Ajuntament de Vic els ha prohibit instal·lar una carpa informativa a la ciutat en contra del model d’escola catalana. Per Blanco, això demostra “el caràcter totalitari” del consistori de Vic i ha advertit que visitarà la capital d’Osona per denunciar-ho presencialment.

Així mateix, el PP i la plataforma catalanòfoba ‘Escuela de Todos‘ havien fet la mateixa denuncia anteriorment. El president del PPCAlejandro Fernández, va tenir la baixesa de dir que de “tant parlar de franquisme se’ls hi ha acabat enganxant”. És curiós com els partits espanyolistes obliden intencionadament la repressió que ha patit —i continua patint— el català a l’Estat espanyol i, a més, acusen els defensors de la llengua menystinguda de totalitaris o feixistes.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha confirmat que se’ls hi ha prohibit perquè “sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l’escola catalana”. Erra creu que hi ha un rerefons polític que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a la integració i a la cohesió social. El consistori s’empararia en l’article 96.3 de les ordenances municipals.