Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’espanyolisme ploramiqueja perquè l’Ajuntament de Vic no permet carpes en contra del català

|

- Publicitat -

El portaveu de CsNacho Martín Blanco, ha denunciat que l’Ajuntament de Vic els ha prohibit instal·lar una carpa informativa a la ciutat en contra del model d’escola catalana. Per Blanco, això demostra “el caràcter totalitari” del consistori de Vic i ha advertit que visitarà la capital d’Osona per denunciar-ho presencialment.

Així mateix, el PP i la plataforma catalanòfoba ‘Escuela de Todos‘ havien fet la mateixa denuncia anteriorment. El president del PPCAlejandro Fernández, va tenir la baixesa de dir que de “tant parlar de franquisme se’ls hi ha acabat enganxant”. És curiós com els partits espanyolistes obliden intencionadament la repressió que ha patit —i continua patint— el català a l’Estat espanyol i, a més, acusen els defensors de la llengua menystinguda de totalitaris o feixistes.

Publicitat

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha confirmat que se’ls hi ha prohibit perquè “sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l’escola catalana”. Erra creu que hi ha un rerefons polític que vol provocar odi i enfrontament a les escoles, i defensa que el sistema actual ajuda a la integració i a la cohesió social. El consistori s’empararia en l’article 96.3 de les ordenances municipals.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut