Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El Piemonte vol que la EU prengui cartes en l’afer català

El Consell Regional del Piemont (Itàlia) va aprovar el passat 29 de març una resolució que portava per nom: Risoluzione della crisi catalana e intervento delle Istituzione Europee. El diputat […]

Joan Vila i Boix 02/04/2019
Edifici del Consell Regional del Piemont - Wikipedia

El Consell Regional del Piemont (Itàlia) va aprovar el passat 29 de març una resolució que portava per nom: Risoluzione della crisi catalana e intervento delle Istituzione Europee. El diputat regional del Partit Demòcrata ha encapçalat l’aprovació del document.

La resolució exposa la greu crisi política que es viu a Catalunya i les mesures judicials que ha pres el Regne d’Espanya per tal de resoldreu. El document s’erigeix com l’expressió legislativa del manifest promogut el passat 27 de març per diferents intel·lectuals italians, amb Gennaro Ferraiuolo al capdavant, sota el títol: La Catalogna, l’Europa, la democrazia.

https://twitter.com/RossellaSelmini/status/1112797410877689857

La resolució aprovada al consell regional del Piemonte, resol en prendre mesures al Ministre d’Afers Internacionals i el president del mateix consell per tal de portar el cas català a l’esfera internacional. De la mateixa manera el manifest sol·licita que l’Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat a prendre cartes en l’afer a favor de la causa catalana i per últim volen que la Conferència de Presidents de les Assemblees legislatives de les regions i províncies autònomes i de la Conferència de Regions i províncies autònomes aprovi també una resolució similar.

Ordine del Giorno n. 1615 – 101615_odg_pr (1)