Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El jutge desestima la demanda de Pimec contra Canadell per afirmar que la patronal feia “25 anys que no elegia president”

Sentència positiva per l'expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, a qui la Pimec reclamava 30.000 euros

|

- Publicitat -

El jutjat de primera instància número 11 de Barcelona ha desestimat la demanda de Pimec contra l’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona Joan Canadell a qui acusaven de vulnerar el dret a l’honor per afirmar que la patronal feia “25 anys que no elegia president”. Canadell ho va dir en un acte organitzat pel Consell General de Cambres de Catalunya a la Llotja de Mar a finals del 2020 i també ho va piular a Twitter.

Publicitat

Una afirmació per la qual Pimec se li va llençar al coll, denunciant-lo per vulneració del dret a l’honor i reclamant-li 30.000 euros. Tampoc no els va fer gens de gràcia que Canadell deixés caure que escollien el seu president a dit, en referència al període que Josep González va estar al capdavant de la patronal.

Tanmateix, segons el jutge, “no s’observa en les manifestacions del demandat cap matís injuriós, desproporcionat o denigrant” i atribueix les manifestacions de Canadell a la llibertat d’expressió. La sentència no és ferma i es pot recórrer en el període de 20 dies.

Canadell ha reaccionat a la bona notícia en un fil de Twitter. “Queda clar doncs que no vaig vulnerar l’honor, perquè era veritat…”, ha piulat, cofoi. “El que em sap greu és que em demanessin 30.000 € i el jutge els fa pagar les costes a Pimec, que pel que em diuen són uns 25.000 € que podrien haver servit per ajudar la pime catalana“, ha continuat.

El diputat de Junts ha considerat que “probablement esperaven que el jutge fos molt espanyol” i que, per tant, el condemnés. Per sort, s’ha fet justícia.

Pimec estudiarà si recórrer la sentència

Després de conèixer la sentència, fonts de Pimec han explicat a l’ACN que el Comitè Executiu i els serveis jurídics de l’entitat valoraran pròximament si recorren la sentència davant l’Audiència de Barcelona. Segons la patronal, en la resolució judicial “queda acreditat mai ha vulnerat les lleis, ni els estats, ni els reglaments en els seus processos electorals i s’acorden tots ells a la legalitat”.

D’altra banda, fonts de la patronal han assenyalat a l’ACN que la demanda va ser interposada contra Canadell a títol personal però “mai contra cap institució”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió