Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Canadell ja és un rival a batre: la Pimec s’hi querella per injúries

|

- Publicitat -

La patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha interposat una querella per injúries contra el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN fonts de Pimec. En concret, la patronal denuncia Canadell per unes afirmacions que va fer la setmana passada assegurant que hi havia patronals que fa 25 anys que no escullen nou president i el trien a dit. Pimec recorda que fa eleccions cada quatre anys tal com indiquen els estatuts i assegura que Canadell n’és conscient perquè va formar part de l’entitat. A més subratll que l’ara president de la Cambra va intentar presentar-se als comicis del 2014, però no va aconseguir els requisits mínims.

Pimec ha expressat un malestar “profund” per les afirmacions de Canadell i ha lamentat la mala imatge que aboquen sobre l’entitat.

Publicitat

La querella arriba en un escenari de tensions entre les dues entitats arran de la proposició de llei de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per garantir finançament públic i representativitat institucional a les cambres catalanes.

La norma avança en els tràmits parlamentaris pel procediment de lectura única, és a dir, d’urgència, fet que ha provocat que tant Pimec, com Foment del Treball, com els sindicats majoritaris s’hi hagin mostrat contraris. L’estiu passat es va intentar tirar endavant pel procediment ordinari però patronals i sindicats creuen que el text vulnera la Constitució i l’Estatut.

La proposició de llei està pendent de debat al Parlament, però aquesta setmana no ha estat inclosa per la junta de portaveus en l’ordre del dia del ple de la setmana vinent. Després d’aquesta sessió queda la del 16 i 17 de desembre i, segons ‘El Periódico’, està previst que el PSC plantegi que la norma sigui revisada pel Consell de Garanties Estatutàries. Això bloquejaria la norma pel que queda de legislatura, atès que la cambra catalana s’ha de dissoldre el 22 de desembre amb la vista posada a les eleccions del 14-F.

Et pot interessar  La Fiscalia i el Ministeri espanyol de Treball investiguen PIMEC i Uatae per un presumpte delicte de frau i falsedat documental

El gir unionista de Pimec

Les patronals Pimec i Foment del Treball han preparat un estudi que “desmuntarà bona part dels plantejaments” recollits en la proposta del Consell General de Cambres de cara l’avantprojecte de la futura llei. En declaracions a l’ACN, el president de Pimec, Josep González, ha assegurat que l’esborrany presentat per les cambres és un “despropòsit” perquè “posa en qüestió la representativitat legítima” de CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec. En relació a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha afirmat que es tracta d’una entitat público-privada i que, com a tal, no té la “representativitat” dels agents socials. “El senyor Canadell el que ha de fer és no voler assumir més rols dels que corresponen a les cambres”, ha etzibat.

Les patronals, contra Canadell

Les patronals de Girona (FOEG), l’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), el Maresme (FAGEM), el Penedès (FEGP), l’Anoia (UEA) i el Berguedà (ACEB) han mostrat el seu rebuig a l’aprovació de la Llei de Cambres per part del Parlament a través de lectura única. “Considerem indispensable que s’obri un ampli procés de debat que tingui en compte les competències i serveis que ja cobreixen les associacions territorials”, apunten les entitats a través d’un comunicat, en el qual defensen la seva singularitat per “proximitat i afiliació voluntària”. Les sis organitzacions demanen als grups parlamentaris que els facin costat i no donin suport al tràmit per lectura única.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut