Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El Govern respon al president de Mèxic amb una condemna contra els abusos colonials d’Espanya

El conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, ha volgut demostrar la condemna del Govern de la Generalitat pels “abusos comesos contra les poblacions i els pobles de les Amèriques”. Bosch ha […]

Joan Solé 04/04/2019

El conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, ha volgut demostrar la condemna del Govern de la Generalitat pels “abusos comesos contra les poblacions i els pobles de les Amèriques”.

Bosch ha respost a una interpel·lació del diputat d’ERC, Ferran Civit, qui ha titllat de “vergonya de país” el fet que Catalunya participés en el tràfic d’esclaus. Una vulneració dels drets humans on ha instat a les institucions catalanes a demanar perdó.

El conseller ha fet seva la demanda per, des del Parlament de Catalunya, dirigir-se directament al president dels Estats Units de Mèxic i dir, en primer terme, que no té cap problema en assumir les responsabilitats que toquin derivades de la història i “condemnar uns fets que són condemnables”.

En aquest sentit, i en castellà, Bosch ha anunciat la “condemna als abusos comesos contra les poblacions i els pobles de les Amèriques. Perquè hem de condemnar i deplorar la mort de milions de persones i desaparició de cultures senceres. Mai més la barbàrie, la dominació i l’atrocitat”.